Stedendriehoek

‘Wij gaan in oogzorg verder waar anderen ophouden!’

APELDOORN – Zien is Beleven! Aldus luidt het motto van Klein Optiek Oogzorgcentrum. Het Oogzorgcentrum in winkelcentrum de Eglantier (op nummer 501) in Apeldoorn houdt vanaf donderdag 30 november de Oogzorgweken. Officieel tot en met 16 december, maar officieus langer, want de agenda van eigenaar Johannes Veldhoen en zijn team loopt alweer aardig vol.

“We hebben onze klanten opgeroepen voor een gratis ooggezondheidsonderzoek, maar ook anderen zijn – op afspraak – van harte welkom in onze optiekzaak. Bij ons is een ooggezondheidsonderzoek ook écht basis-oogzorg, daarvoor staan onze hbo-opgeleide optometristen en opticiens garant.” Veldhoen meet graag de ogen van zowel volwassenen als jongeren en kinderen (vanaf 8 jaar), want er zijn voor beide leeftijdscategorieën risico’s. Bij jongeren ligt toenemende minsterkte op de loer. “Jongeren zitten vaak te lang op hun schermpjes of in de boeken, waardoor de kans op bijziendheid groter wordt. Het managen van myopie, bijziendheid, heeft bij ons alle aandacht. Immers, specialisten voorspellen dat in 2050 liefst de helft van de bevolking met bijziendheid te maken krijgt. Dat zijn verontrustende berichten, daarom is het zo verstandig om regelmatig de ogen goed te laten meten.”

Klein Optiek Oogzorgcentrum werkt in dit kader nauw samen met oogartsen en orthoptisten. “Wij zijn, zeg maar, de huisarts van de ogen. Naast myopie zijn wij ook heel alert op glaucoom, een veel voorkomende oogziekte en een sluipmoordenaar. Als glaucoom niet op tijd gesignaleerd wordt, kan blindheid het gevolg zijn. Een bijtijds bezoek aan de optometrist kan schade aan het oog door glaucoom voorkomen of beperken. Glaucoom kan het gevolg zijn van zowel hoge als lage oogdruk, echter in vele optiekzaken wordt alleen de hogedrukvariant gescreend. Bij het Oogzorgcentrum screenen we volledig.”

Johannes Veldhoen kan het belang van regelmatige oogcontroles daarom niet genoeg benadrukken: “Wie bij ons een onderzoek laat verrichten, kunnen wij vertellen of het pluis of niet pluis is. Wij gaan in oogzorg verder waar anderen ophouden.”

Voor meer informatie of het maken van een afspraak, telefoon 055-5421337, e-mail klein@optiek.com, website www.optiek.com