Stedendriehoek

Wethouder onthult scorebord

APELDOORN – Vorige week werd door de leerlingenraad van openbare basisschool Spitsbergen aan Morinistraat 6 een nieuw scorebord onthuld. Apeldoorns wethouder Anja Prins knipte samen met de scholieren het lint door.

OBS Spitsbergen verwelkomde het door de kinderen gewenste attribuut. Volgens Lieke van Wetten, leerkracht van de school, is het extra belangrijk dat kinderen vanaf een jonge leeftijd hun stem laten horen. Om deze reden heeft de school alle kinderen de mogelijkheid geboden om mee te denken, ideeën in te sturen en deze bespreekbaar te maken. De leerlingenraad is in dat opzicht echt een uitkomst gebleken.

Wethouder Anja Prins (op de foto uiterst rechts) woonde de onthulling bij en knipte uiteindelijk samen met de leerlingen van de leerlingenraad het lint door: “Ik vind het ontzettend leuk om hier bij te mogen zijn. Als wethouder van Apeldoorn houd ik mij vooral bezig met de uitvoering van het gemeentebeleid. Om deze reden is het voor mij heel interessant om de mening en ideeën van kinderen mee te nemen in mijn uitvoering, zodat ik meer inzicht heb op wat zij nodig hebben.”