Stedendriehoek

Werkzaamheden A1 tussen Apeldoorn-Zuid en knooppunt Beekbergen 9 mei tot en met 17 juni

Rijkswaterstaat verbreedt de snelweg A1 tussen Apeldoorn en Twello. Vanaf dinsdag 9 mei 2023 tot en met zaterdag 17 juni 2023 vinden wegwerkzaamheden plaats op het traject tussen aansluiting Apeldoorn-Zuid en knooppunt Beekbergen. Het verkeer moet in beide richtingen rekening houden met versmalde en verlegde rijstroken en een snelheidsbeperking van 90 km/uur. In de avond en nacht van 12 op 13 mei 2023 is de A1 afgesloten tussen 20:00 uur en 08:00 uur in de richting van Amersfoort tussen knooppunt Beekbergen en aansluiting Apeldoorn-Zuid. Er zijn omleidingen en het verkeer moet rekening houden met een extra reistijd van circa 30 minuten.

Werkzaamheden A1 Apeldoorn-Zuid en knooppunt Beekbergen

Op maandagavond 8 mei vanaf 20.00 uur starten de werkzaamheden voor het verleggen en versmallen van de rijstroken in de richting van Deventer. Het verkeer in de richting van Deventer rijdt vanaf dinsdag 9 mei over de verlegde en versmalde rijstroken.
Op dinsdagavond 9 mei vanaf 20.00 uur starten ook de werkzaamheden in de rijrichting van Amersfoort voor het verleggen en versmallen van de rijstroken.
Vanaf woensdag 10 mei rijdt het verkeer in beide richtingen over verlegde en versmalde rijstroken. Het verkeer ondervindt tot en met zaterdag 17 juni 2023 hinder van deze aanpassingen. Tijdens deze werkzaamheden geldt een maximumsnelheid van 90 kilometer/uur. 

Nachtelijke afsluiting

Van vrijdagavond 12 mei 20.00 uur tot zaterdag 13 mei 08.00 uur is de A1 voor één nacht volledig afgesloten in de richting van Amersfoort tussen knooppunt Beekbergen en Apeldoorn-Zuid. Ook is een reservenacht gepland in de nacht van zaterdag 13 mei op zondag 14 mei. Het verkeer wordt omgeleid via A50, A12, A30 en A1. Voor verkeer in de richting van Deventer is één rijstrook beschikbaar. Omleidingsroutes worden ter plaatse met borden aangegeven.

Advies aan weggebruikers

  • Pas tijdig uw snelheid aan en houd voldoende afstand; de politie controleert.
  • Volg de aanwijzingen op de borden langs de weg.
  • Houd rekening met extra reistijd en vermijd zoveel mogelijk de spits.
  • Raadpleeg de actuele verkeersinformatie via de app Rijkswaterstaat Actueel of volg het Twitterkanaal @RWSverkeersinfo.

Houd rekening met ernstige hinder

De verbreding van de A1 tussen aansluiting Apeldoorn-Zuid en aansluiting Twello vindt plaats tussen 2023-2025. Tijdens deze werkzaamheden moet het verkeer rekening houden met:

  • De hiermee gepaard gaande hinder.
  • Zo nodig een tijdelijke afsluiting van de op- en afritten.
  • Bij kortstondige werkzaamheden (zoals het plaatsen van wegafzettingen) een maximumsnelheid van 70 kilometer/uur. Dit gebeurt veelal ’s nachts of in het weekend waarbij er tijdelijk één rijstrook beschikbaar is voor het verkeer.

Vergroten capaciteit A1 Apeldoorn-Azelo

Toenemend (vracht)verkeer zorgt voor veel vertraging op de A1 Oost tussen Apeldoorn en Azelo. Dit traject is een belangrijke verbinding tussen economische gebieden binnen en buiten Nederland. Goede doorstroming op deze route is belangrijk voor de bereikbaarheid en economische ontwikkeling van de regio. Daarom werken rijk en regio samen aan het vergroten van de capaciteit van de A1 Oost. Het gedeelte tussen aansluiting Twello en knooppunt Azelo is al eerder verbreed.

Meer informatie?

Verkeersinformatie is te vinden op www.rijkswaterstaatverkeersinformatie.nl of op vanAnaarBeter.nl. Achtergrondinformatie en actuele werkzaamheden zijn na te lezen op www.A1Oost.nl.

U kunt ook bellen met het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat op 0800-8002 van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot 20:00 uur en in het weekend en op feestdagen van 10:00 uur tot 18:30 uur.