Stedendriehoek

Werken aan ontwikkeling, perspectief en participatie

LOENEN – “Uiteindelijk wil je dat ze zelf verder kunnen met hun leven, binnen de eigen mogelijkheden.” Jenny de Jong van Zorgboerderij NHS De Oldenhof, bestaand sinds 2008 en gelegen op het landgoed van kasteel Ter Horst in Loenen, vertelt over de activiteiten van haar bedrijf. “Bij ons wordt zorg, (crisis)opvang en begeleiding geboden aan kinderen en (jong)volwassenen met een zorg- of hulpvraag. Dit kan zijn een ASS- stoornis, hechtingsstoornis, burn-out, sociaal-emotionele problematiek, ADHD of hoog-sensitiviteit.”

“Hier wordt gestreefd naar zelfstandigheid voor de mensen die hier komen, iets dat niet altijd lukt. Als iemand niet terug kan naar de maatschappij, is het onze taak goed te verwijzen zodat ze op een andere plaats goed worden opgevangen, met een toekomst.”

Kinderen en jongvolwassenen die vastlopen in het ‘gewone’ leven worden via, onder meer, het Centrum voor Jeugd en Gezin en Gemeente verwezen naar De Oldenhof. “Vaak hebben ze dan al een (vruchteloos) traject van zorg en therapie achter de rug. De Oldenhof biedt tijdbesteding en begeleiding in een rustige en stabiele omgeving.”

 

Weerbaar
Jenny: “Wij bieden een dagprogramma aan maximaal vijf deelnemers, individueel en in groepjes, met altijd twee begeleiders per groep. Het ochtendprogramma bestaat uit praktische werkzaamheden en ’s middags is er sport en spel.” Met een leerdoel als ondertoon. De Oldenhof werkt samen met onder andere de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Zutphen en overige gemeenten. Het deelnemen wordt betaald via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, het CJG etc.

 

Paarden

Naast de zorgboerderij is hier ook Natural Horse Sense gevestigd, waarbij therapeutisch wordt gewerkt met paarden en mensen. “Paarden worden ingezet als een spiegel. Een paard liegt niet en een paard voelt hetgeen een mens voelt. Ze spiegelen het gedrag van onze bezoekers.” Dit zelfstandige bedrijf werkt via coaching, begeleiding, cursussen en opleiding aan de juiste balans tussen mens, paard en omgeving, ook voor bedrijven.

 

Zorgboerderij NHS De Oldenhof is gevestigd aan Hoofdweg 84 te Loenen.

Telefoon Jenny de Jong: 06-12368092. Websites en e-mail: www.deoldenhof.nl, info@deoldenhof.nl, www.naturalhorsesense.nl, info@naturalhorsesense.nl