Stedendriehoek

Werelden groter dankzij buddy’s

APELDOORN – Stichting Buddy to Buddy helpt mensen met een vluchtelingenachtergrond uit een isolement te komen. Dit doet zij door betrokken inwoners van Apeldoorn aan nieuwkomers te koppelen op basis van gemeenschappelijke interesses en gelijkwaardigheid.

Eenmaal gekoppeld, ondernemen de buddy’s één keer per week iets leuks met elkaar, zoals een wandeling, samen sporten of een terrasje pakken. Het buddytraject duurt vier maanden, maar veel buddy’s blijven elkaar daarna ook nog gezellig zien. “Eén persoon kan de link zijn naar onze samenleving en kan daarmee heel waardevol zijn in de ontdekkingstocht naar een nieuw bestaan. Maar voor beide kanten is contact een verrijking en geldt dat werelden worden vergroot”, zegt Anne Mentink.
Anne zit in de stuurgroep, en samen met andere bevlogen stuurgroepleden en enthousiaste vrijwilligers organiseert zij verschillende activiteiten voor de hele Apeldoornse buddy-community, zoals het maandelijkse buddycafé, een speurtocht door de stad of een gezellige picknick. “Lijkt het jou ook leuk om buddy te worden? Op woensdag 7 september is er een informatiebijeenkomst voor de nieuwe ronde. Die begint om 19.30 uur bij Plek aan de Vlijtseweg 128A, op het Zwitsalterrein. Meer informatie vind je op www.buddytobuddy.nl/apeldoorn of op onze Facebookpagina.”
Foto: De buddy’s Abdullah, Melisa en Mehmet.