Stedendriehoek

Welkom in CODA met TaalDigiHuis

APELDOORN – Elke tweede donderdag van de maand is er ‘Welkom in CODA’. Een gratis rondleiding voor iedereen die van kunst houdt en met anderen de Nederlandse taal wil oefenen.

Over ‘Welkom in CODA’

Met een museumdocent breng je in een kleine groep een bezoek aan CODA Museum. Samen bekijk je een aantal kunstwerken. De docent vertelt je daar meer over, zoals wie het gemaakt heeft en hoe dat gedaan is. Daarna praat je er met elkaar over. Zo oefen je samen de taal en leer je meer over kunst.

Foenix Textielatelier op bezoek in CODA

Medewerkers van Foenix Textielatelier hebben op 8 februari aan deze rondleiding meegedaan. Een aantal van hen is de Nederlandse taal nog aan het leren. De meesten waren nog niet eerder in het museum geweest. Extra bijzonder: ze hebben ook kledingstukken gezien die vanuit het project ‘Foenix circulair ambachtscentrum’ gemaakt zijn.

Heel fijn was de uitleg bij werken in CRAFT! NOW, zoals het bad van stro en de kleren die in een plastic hoes gepropt zijn. “Door die uitleg begrijp ik het kunstwerk beter en wordt het nog specialer”, vertelt een deelnemer. “Ook was het leuk om er samen over te praten.”

Al pratend ontdekken ze wat een kunstenaar bedoelt. En door beter te kijken, vallen dingen op die ze eerst niet zagen. Deelnemers die de taal nog aan het leren zijn, hebben verschillende woorden en dingen herkend. Zo wordt hun woordenschat groter.

Iedereen reageerde enthousiast op de rondleiding. “Fijn om deze positieve reacties te krijgen. Daar doen we het voor!” aldus Marga, museumdocent bij CODA.

Ook een keer meedoen?

Dat kan! Deelname is gratis, maar je moet je wel van tevoren aanmelden. Dat kan door TaalDigiHuis CODA te bellen (055-5268561) of te mailen (taaldigihuis@coda-apeldoorn.nl). ‘Welkom in CODA’ is er elke tweede donderdag van de maand van 10.00 tot 11.30 uur. (Foto: CODA)