Stedendriehoek

Welke stappen neem je als je jezelf hebt buitengesloten?

Heb jij jezelf buitengesloten? Ontzettend vervelend! En het is heel belangrijk om een paar stappen (niet) te nemen. Je voorkomt hoge kosten en onnodige schade. Of beter nog, je hebt de mogelijkheid om gewoon weer binnen te komen.

Wij zetten voor je op een rij wat je moet doen als jij jezelf hebt buitengesloten. Zo zorg je er in de meeste gevallen voor dat je gewoon weer naar binnen kunt, zonder dat je daar een slotenmaker voor nodig hebt.

Voorkomen is beter dan genezen

Het is allereerst belangrijk om te voorkomen, zodat je achteraf niet hoeft te genezen. Dus heb je goed contact met de buren? Geef ze een sleutel van jouw huis. Dat voorkomt dat je een slotenmaker moet bellen als de deur achter je dichtvalt. In plaats daarvan loop je gewoon naar de buren, die een sleutel voor je hebben.

Tip: laat je de sleutel liever niet achter bij de buren? Plaats de sleutel bijvoorbeeld onder een bloempot achterin de tuin of leg deze op een specifieke plek onder het grind, achter het tuinhuis of ergens anders waar iemand die niet snel vindt. Je kunt daarmee dan altijd naar binnen als de deur dicht zit.

Niet proberen zelf te openen

Had je een exemplaar achter de hand gehouden, maar zit er aan de binnenkant van het slot ook nog een sleutel? Je kunt de deur dan helaas nog niet zomaar openen. En heb je geen sleutel bij de buren liggen, dus moet je op een andere manier naar binnen?

Voorkom dat je het slot en bijvoorbeeld de deur beschadigt. Als het slot vervangen moet worden is de kans groot dat de kosten uiteindelijk een stuk hoger komen te liggen. Dat geldt bovendien voor de deur, die bij schade alleen voor een flink bedrag hersteld kan worden. Laat het werk liever over aan de professional, die weet wat er wel (en niet) kan zonder beschadigingen te veroorzaken.

Bel een betrouwbare slotenmaker

Ten slotte, bel het liefst een betrouwbare slotenmaker. Op die manier weet je zeker dat er een specialist mee aan de slag gaat. Dat betekent in de meeste gevallen dat het lukt om de deur open te flipperen. Hier is geen grof gereedschap bij nodig. In plaats daarvan is het voldoende om de dagschoot te openen, waarna de deur weer openzwaait en je zonder sleutel naar binnen kunt.

En blijkt het lastiger om binnen te komen, bijvoorbeeld omdat er een sleutel in het slot zit? Als dat aan de binnenkant het geval is of als de sleutel is afgebroken zal het flipperen misschien niet lukken. In dat geval kan de slotenmaker uiteindelijk het slot zelfs uitboren. Dat lukt zonder de rest van de deur te beschadigen, zodat de kosten niet te hoog oplopen.

Zoek je hulp op het moment dat je bent buitengesloten, omdat het je zelf niet meer lukt om naar binnen te komen? Surf bijvoorbeeld naar deslotenmaker.com. De deskundige slotenmakers beoordelen de situatie, zijn binnen 30 minuten ter plaatse en zorgen ervoor dat de deur daarna weer vlot open is.