Stedendriehoek

Weer versterking voor Erfgoedplatform Apeldoorn

Het bestuur van de Stichting Erfgoedplatform Apeldoorn (EPA) is verheugd dat in het afgelopen jaar drie organisaties op het terrein van cultuurhistorie, erfgoed en bouwkunst zijn toegetreden tot het Erfgoedplatform Apeldoorn. Het betreft Stichting Herinneringscentrum Het Apeldoornsche Bosch, Stichting Vrienden van de Gemeentelijke Begraafplaats Soerenseweg en Stichting Collectie 40-45 in Beekbergen.

“Het is zeer verheugend dat deze organisaties zich aansluiten bij de overkoepelende stichting”, aldus Ben Mouw, voorzitter van het EPA. “Door het bundelen van kennis en ervaring kunnen we gezamenlijk de schouders zetten onder de bevordering van de cultuurhistorie in de Apeldoornse samenleving, alsmede het instandhouden en herbestemmen van cultureel erfgoed.”

Inmiddels omvat het Erfgoedplatform Apeldoorn negentien organisaties met in totaal 4.175 leden, donateurs en medewerkers, die jaarlijks vele activiteiten en bijeenkomsten voor zowel de Apeldoornse bevolking als voor de vele toeristen organiseren. “Voor een overzicht hiervan verwijs ik u graag naar onze website www.erfgoedplatformapeldoorn.nl”, zegt Mouw. “Wilt u maandelijks op de hoogte blijven van informatie en agendatips, abonneer u dan op het gratis bulletin ‘ruimte voor Erfgoed’, dat u via e-mail kunt ontvangen. Voor vragen of nadere informatie kan contact worden opgenomen via mailadres epa.secretariaat@coda-apeldoorn.nl of telefoon 06-51273846.”