Stedendriehoek

Weer topfilms in buitenbioscoop

APELDOORN – De 25e (jubileum)editie van het Openlucht Filmfestival in Stadspark Berg & Bos vindt plaats van vrijdag 11 tot en met zaterdag 19 augustus. Dit jaar is Vue Cinema wederom hoofdsponsor en naamgever van het al een kwart eeuw uitermate succesvolle evenement.

Organisator Accres Apeldoorn bv heeft wederom zorg gedragen voor een reeks prachtige films, die op de Bosweide worden vertoond in de unieke buitenbioscoop. Op een megagroot filmdoek worden blockbusters en topfilms vertoond. Het Openlucht Filmfestival biedt duizend zitplaatsen in de buitenlucht en een overdekte tribune met vijfhonderd zitplaatsen. Daarnaast is er een gevarieerd aanbod van hapjes en drankjes.
De aftrap van het festival is op vrijdag 11 augustus met de film Valerian and the City of a Thousand Planets, zaterdag 12 augustus is het de beurt aan Baywatch, zondag 13 augustus de originele Amerikaanse versie van Despicable Me 3. Maandag 14 augustus vindt de voorpremière plaats van de rolprent Hampstead, dinsdag 15 augustus is het tijd voor een publiekstrekker pur sang: War for the Planet of the Apes. Zoals elk jaar is er ook een avond ingelast speciaal voor de dames, met ditmaal op woensdag 16 augustus Girls Night Out. Donderdag 17 augustus draait Beauty and the Beast, op vrijdag 18 augustus Annabelle: Creation. Het 25e Openlucht Filmfestival wordt zaterdag 19 augustus afgesloten met de zogenoemde ‘Altios ICT filmavond’, waarop de vertoning plaatsvindt van Hitman’s Bodyguard.
De bezoekersaantallen van het Openlucht Filmfestival bereiken met enige regelmaat recordhoogten. Het is natuurlijk ook een ideaal avondje uit: op een zwoele zomeravond in augustus met een versnapering genieten van het beste aanbod op filmgebied. Alleen al de wandeling naar de Bosweide vanaf de ingang van Stadspark Berg & Bos is een belevenis: een route van 800 meter, die in het verleden nogal eens spectaculaire verrassingen opleverde. Vooral op avonden dat er horror- of andere spannende films op het programma stonden. Wie weet welke ‘ontmoetingen’ de bezoekers dit jaar tegemoet kunnen zien…
“Het evenement is rolstoeltoegankelijk, maar gebruikers dienen er rekening mee te houden dat het festivalterrein zich op een glooiende bosweide bevindt. Huisdieren zijn niet welkom, begeleidingshonden (SOHO) wel”, aldus de organisatie. “Vaak krijgen wij de vraag: wat gebeurt er als het regent tijdens het Openlucht Filmfestival in Apeldoorn? Dan wordt u nat, zeggen wij gevat, want u zit nu eenmaal in de open lucht. Of u neemt plaats op de overdekte tribune. Maar het festival gaat natuurlijk gewoon door!”
Kaarten voor de films kunnen op diverse manieren worden aangeschaft: online via de website www.openluchtfilmfestival.nl  (ticketprijs 10 euro) of op de dag van vertoning aan de kassa 12,50 euro. De kassa gaat elke avond om 20.00 uur open, de film begint telkens om 21.15 uur. Lezers van Nieuwsblad Stedendriehoek die kans willen maken op vrijkaarten voor één van de films, kunnen uiterlijk dinsdag 8 augustus een e-mail sturen naar: redactie@stedendriehoek.net . Graag daarbij vermelden welke film de voorkeur geniet.