Stedendriehoek

Weekendafsluiting afrit 26 Vaassen A50 N792 Vaassen – Twello

Provincie Gelderland werkt in het weekend van vrijdag 22 september 20.00 uur tot en met maandag 25 september 05.00 uur aan de aansluiting van de N792 aan de A50. Door de aard van de werkzaamheden en de veiligheid van de mensen die werken aan de weg is het nodig de afrit 26 Vaassen van de A50 aan beide kanten van de snelweg af te sluiten. Verkeer wordt via borden omgeleid via A50 en A1 of afrit 27 Epe. 

Groot onderhoud
De weekendafsluiting is onderdeel van het groot onderhoud aan de N792 tussen Vaassen en de rotonde N344. Tussen september en december 2023 werkt de provincie aan deze weg. Naast het onderhoud komen er maatregelen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Het asfalt wordt vervangen. De maximum snelheid gaat naar de 60km per uur. Hierop wordt de weg aangepast. Ook voor fietsers wordt het veiliger en de bushaltes worden gemakkelijker te bereiken. Op de afrit van en naar de A50 komen drempels zodat automobilisten snelheid verminderen. Voor de inwoners van Terwolde wordt de leefbaarheid sterk verbeterd. Verkeersdeelnemers kunnen weer veilig gebruik maken van de weg.   

Dagelijks op de hoogte blijven van de werkzaamheden
Aannemer Schagen Infra voert de werkzaamheden uit en informeert omwonenden en bedrijven over hun bereikbaarheid. Met de BouwApp van de aannemer kan iedereen op de hoogte blijven van de werkzaamheden, de planning en de te verwachten hinder. Deze app is gratis en eenvoudig te downloaden in de Appstore of Google Play onder ‘Schagen Infra’. Selecteer daarin N792 Vaassen – Twello.

Omleidingsroutes aanhouden
De provincie roept verkeersdeelnemers op zich aan de omleidingsroutes te houden. Dat is voor iedereen veiliger én omwonenden hebben minder overlast.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met Petra Borsboom via telefoonnummer 06 52 80 18 09. Na kantooruren kunt u bellen met onze piketmedewerker: 026 359 87 17.