Stedendriehoek

Weekend vieren in eigen tuin

STEDENDRIEHOEK – Het weekend staat voor de deur. Het belooft mooi weer te worden en dat terwijl we in en rond het huis moeten blijven. En dat kan prima! Er is namelijk genoeg te doen, ook voor kinderen in en rond het huis.

Leef je uit met stoepkrijt
Kinderen mogen buiten spelen. Natuurlijk niet in een speeltuin waar het druk is, maar voor de deur of in de tuin kan buiten spelen prima. Met een springtouw, stoepkrijt, ballen en ander buitenspeelgoed kunnen ze zich prima vermaken. Sterker nog, ze zullen nieuwe spelletjes tegenkomen die ze misschien nog nooit hebben gedaan, zoals knikkeren of hoelahoepen. Prima te doen binnen het eigen gezin. En als je eerst met stoepkrijt een ‘parcours’ uitzet, kun je er daarna trucjes op doen. Zo heb je extra lang plezier buiten.

Ga op speurtocht in de tuin
Misschien heb je een verrekijker in huis. Of een vergrootglas. Kinderen kunnen daar uren druk mee zijn als ze de tuin gaan verkennen. Insecten, vogels… er is genoeg te ontdekken! Natuurlijk kun je ook plantjes gaan poten in de tuin. Maak een mooie bak met gekleurde bloemen en plant zaadjes zodat je in de zomer je eigen gekweekte groenten kunt eten.

Picknicken in je eigen tuin
Het wordt rond de 20 graden dit weekend en daar kun je prima van genieten in je eigen tuin of op je balkon. Ga met het gezin, met zijn tweetjes of alleen heerlijk picknicken in de tuin. Je kunt daarvoor je boodschappen natuurlijk doen in de supermarkt, maar je kunt het ook zelf maken! Bak broodjes, hartige taarten en andere lekkere dingen. Wel zo leuk in deze tijd van thuiszitten.