Stedendriehoek

Wederom Rollaterloop tijdens Asselse2mijl

APELDOORN – Na het succes van de eerste QaMP Asselse0,2mijl Rollatorloop, die vorig jaar in Apeldoorn werd gehouden tijdens de Asselse2mijl, komt er een vervolg op vrijdag 6 oktober. “Vorig jaar hadden we zeventien deelnemers. Dit jaar willen we dat aantal zeker weer halen en het liefst natuurlijk overtreffen”, aldus de organisatoren Marjo Elskamp en John Kampkuiper.

Bewegen en blijven bewegen is gezond. “Samen wandelen kan heel gezellig zijn en zeker als je dan samen toewerkt naar een leuk en enthousiast evenement als de Asselse0,2mijl op de Asselsestraat in Apeldoorn”, zegt de organisatie. De Rollatorloop is een onderdeel van het evenement de Asselse2mijl, dat dit jaar voor de negende keer wordt gehouden.

 

“Jong of oud, man of vrouw? Iedereen die dagelijks afhankelijk is van de rollator en een klein blokje kan lopen, kan meedoen. De afstand is 0,2 mijl. Dat is ongeveer 320 meter. U loopt op de Asselsestraat, die dan is afgesloten. U kunt gratis deelnemen aan de rollatorloop. Wel dient u zich in te schrijven via de website asselse2mijl.nl/evenement/rollatorloop. Uw rollator samen met de inschrijving is uw toegangsbewijs. De aanvang zal rond 19.00 uur zijn. Wilt u vooraf wat eten? Dat kan bij één van de vele kraampjes.”

 

Oefening baart kunst

Maar meestal zijn deelnemers extra gemotiveerd als er ook wat te winnen is. “Daarom hebben we bedacht dat er aanmoedigingsprijzen zijn te winnen. Dat varieert van een nieuwe rollator tot een eetbon. Omdat het bewegen voorop staat, geldt ook hier het spreekwoord ‘oefening baart kunst’. Dus wilt u alvast oefenen voor het event? Geef u dan op en laat direct weten dat u graag wilt oefenen. Er wordt dan contact met u opgenomen.”

 

Voor meer informatie kan men contact opnemen met Marjo Elskamp (06-40300243) of John Kampkuiper (06-53359594). Of zie eerder genoemde website.