Stedendriehoek

‘We zijn in korte tijd echt gegroeid’

LOENEN – Afgelopen zaterdag 10 februari was het zover, de eerste competitie wedstrijd werd gespeeld door Loenermark JG1 tegen ZVV G2 uit Apeldoorn. De voorbereidingen hiervoor waren al in volle gang. De spelers druk met trainen en oefenwedstrijden spelen, afgelopen week waren de ouders druk met een mooie spandoek maken voor het team. De spelers kwamen allemaal met een gezonde spanning naar de kantine, waarna ze al snel zich gingen klaarmaken voor de wedstijd, ze hadden er zin in!

Omdat het de eerste officiële competitie wedstrijd was, is deze wedstrijd met een feestelijk tintje begonnen. De spelers mochten ten eerste al toen ze uit de kleedkamers kwamen, door een erehaag, gevormd door de spelers en trainers van ZVV 56. Aangekomen bij het veld werd er door de voorzitter van de G-voetbal commissie Gerrit Blom een kort woordje gedaan. Waarna de jongste speler Dylano en de oudste speler Ralph het veld officieel hebben geopend door samen het rood/zwarte lint met strik los te maken. Aansluitend hebben alle spelers een rode en zwarte ballon opgelaten.

Na deze feestelijkheden kon er nu echt gevoetbald gaan worden. ZVV ’56 begon sterk en kwam snel op voorsprong. Loenermark liet het daar niet zomaar bij zitten dus met de rust was het 3 -4. Na een spannende wedstijd met kansen voor beide partijen werd de wedstrijd afgefloten door scheidsrechter Ron met een eindstand 4 tegen 7. Tot slot zijn er door alle spelers penalty’s genomen.

”We zijn in korte tijd echt gegroeid’’ zegt speler Julian na afloop van de wedstrijd. Hij scoorde drie van de vier doelpunten. “Hoewel we niet hebben gewonnen kunnen we heel blij zijn met deze score.’’ Keeper Sven is het met hem eens. “Het samenspel gaat ons steeds beter af.’’ Ondanks de niet gewonnen wedstrijd is het team tevreden de kantine in gegaan waar een welverdiend patatje met wat lekkers genuttigd werd. Tegenpartij ZVV ’56 deed hier gezellig aan mee. Dit is aangeboden door Loenermark.
Het was een feestelijke en sportieve voetbalochtend. De competitie voor het G-team is begonnen!