Stedendriehoek

Wat u moet weten over Litecoin

Litecoin is vier keer sneller dan Bitcoin. Maar maakt dat het een goede investering? Litecoin (LTC) promoot zichzelf als de zilveren kogel voor de ‘gouden’ Bitcoin (BTC). Deze digitale munt werd in 2011 gelanceerd als een sneller en betaalbaarder alternatief voor de cryptocurrency gigant. Als u overweegt litecoin te kopen, zijn hier enkele dingen die u moet weten.

Een cryptocurrency die sneller is dan bitcoin
Litecoin is een digitale valuta die in de voetsporen van bitcoin is getreden. Bitcoin was ’s werelds eerste gedecentraliseerde cryptocurrency die mensen in staat stelt betalingen te doen zonder via een bank of overheid te gaan. Bitcoin-transacties kunnen echter traag en energie-intensief zijn.
Litecoin wil deze problemen oplossen. Het maakt gebruik van dezelfde blockchain-technologie, maar verwerkt transacties vier keer sneller, wat het aantrekkelijker zou kunnen maken voor retailers. De hoeveelheid litecoin is vier keer zo groot als die van bitcoin. Sommigen zeggen dat het daardoor beter is voor kleine transacties.

Litecoin-oprichter verkocht zijn munten om belangenverstrengeling te voorkomen
Nadat voormalig Google software engineer Charlie Lee Litecoin had opgericht, werd hij een beïnvloeder in de cryptocurrency ruimte. Dit paste bij zijn missie om de adoptie van digitale valuta’s te bevorderen, in het bijzonder litecoin. Het leidde ook tot beschuldigingen van belangenverstrengeling.
Toen Lee litecoin promote op sociale media, zeiden mensen dat hij alleen maar probeerde de prijs van de munt op te drijven. Het kwam tot het punt dat hij moest kiezen tussen het promoten van litecoin en het bezitten ervan. Dus, in 2017, verkocht hij al zijn munten en doneerde de opbrengst aan de Litecoin Foundation.
Het is vermeldenswaard dat Lee ook werd bekritiseerd voor de verkoop. Maar na de rollercoaster van het Musk-effect dit jaar, zouden cryptocurrency-beleggers dankbaar moeten zijn voor bedachtzame, verantwoordelijke beïnvloeders.

Cryptocurrency concurrentie
Iedereen die overweegt cryptocurrencies te kopen die actief zijn in de digitale betalingsruimte, moet zich bewust zijn van de opkomst van zogenaamde ‘govcoins’. Meer dan 60 landen overwegen de lancering van hun eigen door de overheid beheerde digitale valuta. De Bahama’s, Cambodja en China hebben al goede vooruitgang geboekt.
Autoriteiten zijn bezorgd dat de toenemende populariteit van cryptocurrencies het voor hen moeilijker kan maken om de economie te controleren, dus zoeken ze naar manieren om de zaken om te draaien. Deze munten zouden profiteren van een aantal van de voordelen van blockchain – snelle, goedkope en veilige transacties. Maar ze zouden gecentraliseerd zijn, dus nog steeds worden ondersteund door regeringen en centrale banken.
Een van de problemen waarmee zowel bitcoin als litecoin te kampen hebben gehad om bedrijven zover te krijgen ze als betaalmiddel te gebruiken, is dat hun waarde sterk kan fluctueren. Dit maakt het voor bedrijven moeilijk om hun loonlijst en toeleveringsketen te beheren. Govcoins en stablecoins (cryptocurrencies die gekoppeld zijn aan zoiets als de dollar of de prijs van goud) lossen dit probleem op.
De opkomst van zowel govcoins als stablecoins zou een enorme impact kunnen hebben op digitale munten zoals litecoin. Govcoins zouden meer handelaren en klanten kunnen aanzetten tot digitale betalingen. Maar ze zouden ook gedecentraliseerde munten uit de markt kunnen drukken, vooral als overheden tegelijkertijd strengere regelgeving voor cryptocurrencies introduceren.

Beschikbaarheid van Litecoin
Litecoin bestaat al 10 jaar en wordt beschouwd als een van de meer gevestigde cryptocurrencies. Als zodanig kan het worden verkregen op de meeste grote cryptocurrency exchanges.
Het heeft echter geen prijspieken gezien zoals bitcoin of ethereum (ETH). Als u drie jaar geleden voor $ 1000 aan litecoin kocht, zou u vandaag ongeveer $ 1540 hebben, een stijging van 54%. Dit is een solide rendement, vooral als je bedenkt dat sommige valuta’s volledig zijn ingestort. Bitcoin is echter meer dan 500% gestegen in dezelfde periode.
Overweegt te kopen u litecoin? Bekijk dan eerst de litecoin koers (op Cryptosoep) omdat deze virtuele valuta is erg volatiel en daar moet je op voorbereid zijn. Alle cryptocurrencies hebben het potentieel voor enorme winsten, maar ook enorme verliezen, dus het is geen goed idee om geld te investeren dat je je niet kunt veroorloven te verliezen.
Er zijn veel spelers in de digitale betalingsruimte, dus je moet zowel cryptocurrencies als andere niet-crypto concurrenten overwegen. Het litecoin-team heeft veel gedaan om de cryptocurrency-industrie te promoten en te laten groeien, maar dit is geen garantie voor succes. In feite is er een kans dat litecoin wordt ingehaald door nieuwere munten — of zelfs door govcoins.