Stedendriehoek

Wat speelt er allemaal in de Apeldoornse binnenstad?

Marco Bod

“Na de lockdown van het voorjaar kunnen bezoekers van de binnenstad alweer een tijdje genieten van de mogelijkheden die het stadshart biedt. Winkeliers ontvangen de bezoekers met open armen en na het winkelen is het heerlijk ontspannen genieten op een terrasje of binnen in één van de mooie gelegenheden die de binnenstad heeft. Ook cultureel Apeldoorn heeft de deuren weer gastvrij open. Vanzelfsprekend alles met de maatregelen die voor de verschillende type winkels en instellingen gelden.

Ondertussen worden er ook weer activiteiten opgestart. Ook hiervoor gelden maatregelen, maar de binnenstad doet wat kan en mag. De Mosselparty op het Caterplein op 9 en 10 september en Open Monumentendagen op 12 en 13 september zijn daar mooie voorbeelden van.

Tegelijkertijd weten we dat er de komende tijd nog veel gaat veranderen. Zeker ook in de binnenstad. Sommige zaken zijn voorzichtig te voorzien maar een deel is ook nog onzeker. Wanneer kan het nachtleven weer als vanouds open en hoe ziet bijvoorbeeld de toekomst voor grote stadsevenementen er uit? Allemaal zaken waar we scherp op letten en op anticiperen.

Centrum Management Apeldoorn speelt als spin in het web tussen met name ondernemers en de gemeente Apeldoorn hierin een belangrijke rol. De komende maanden houden we u, op deze pagina in de Stedendriehoek, om de week op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen en nieuwtjes uit het kloppend hart van Apeldoorn.”

Marco Bod, centrummanager (a.i.)

Uittips uit de Apeldoornse Binnenstad

Woensdag 9 en donderdag 10 september:  Mosselparty Caterplein

Een smulspektakel in de openlucht! De ‘mosselparty’ is al jaren een begrip in Apeldoorn. Op woensdagavond 9 en donderdagavond 10 september  staat het Caterplein in het teken van de jaarlijkse mosselparty. Le Baffon bereidt de mosselen op professionele wijze. Voor iedereen die geen mosselen lust maar wel graag mee wil is er een sateetje.  Vanaf 17.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Café Confetti, Ale House, Brabo’s, De Zaak, De Kleine Generaal, Humprey’s, Eetcafé Bob, de Professor, De Babbel en Le Baffon. Vooraf reserveren is noodzakelijk.

Zaterdag 12 en zondag 13 september: Open Monumentendagen

Op plekken binnenkijken waar normaal de deuren gesloten blijven…. Dat kan tijdens de Open Monumentendagen! Het thema dit jaar is ‘Leermonument’. De deelnemende locaties in de binnenstad zijn allemaal verbonden met het thema leren. De locaties zijn: Gymnasium, Theologische Universiteit, RK-lagere school (nu Wittenborg), voormalige Ambachtschool, Brownies & DownieS en CODA. Het informatiepunt is in Statie bij station Apeldoorn.

Voor meer informatie en overige uittips in de binnenstad: apeldoorn-binnenstad.nl