Stedendriehoek

Wat schaft de pot vandaag? Gevulde bavette

Nu de temperaturen alweer lekker oplopen, is het hoog tijd om aandacht te besteden aan het buiten koken. Deze gevulde bavette maken we bijvoorbeeld op een OFYR. Koksland.nl is sinds kort leverancier van het outdoorconcept OFYR voor de regio Apeldoorn en Deventer.

Voor dit recept zijn, naast de ingrediënten, aluminiumfolie, keukentouw en een kerntemperatuurmeter onmisbaar. Dit recept is voldoende voor zes personen.

Ingrediënten

  • bavette van 1,5 tot 2 kg
  • 200 gram taggiasca olijven zonder pit
  • 200 gram gedroogde tomaten op olijfolie (Pomodori secchi)
  • 100 gram pijnboompitten
  • 1 eetlepel peperkorrels groen nat
  • 100 gram parmezaanse kaas (flakes)
  • gemalen grof zeezout en gemalen vierseizoenen peper

Bereidingswijze

Allereerst ga je de bavette vlinderen; dit betekent dat je de bavette opensnijdt, je vouwt hem als het ware uit als een boek. Strooi een theelepel gemalen grof zeezout en gemalen vierseizoenen peper over de bavette. Vervolgens hak je de olijven en gedroogde tomaten heel fijn en rooster je de pijnboompitten. Verdeel de fijngehakte olijven en gedroogde tomaten over de gevlinderde bavette en verdeel vervolgens de natte groene peperkorrels erover. Bestrooi tot slot met de Parmezaanse kaas. Daarna rol je de bavette op tot een mooie rollade en bind je hem met keukentouw op. Bestrooi vervolgens royaal met gemalen zeezout en gemalen vierseizoenenpeper.

Zorg dat je OFYR op temperatuur is en houd een ‘koele zone’ vrij. Effectief betekent dit, dat je het vuur aan één kant van de schaal laat branden. Schroei de bavette aan de hete kant van de OFYR dicht, verpak de bavette vervolgens in aluminiumfolie, steek er een kerntemperatuurmeter in en leg de ingepakte bavette aan de ‘koele’ kant van de OFYR. Zodra de bavette een kerntemperatuur van 53 graden Celsius heeft bereikt, haal je de gevulde bavette van de OFYR en leg je hem 10 minuten ingepakt in een schaal te rusten. Na 10 minuten snijd je de bavette aan en serveer je hem direct uit. Heerlijk met verschillende op de OFYR gegrilde groenten.