Stedendriehoek

Wat is het nieuwe scheiden?

APELDOORN/DEVENTER – Waar het om gaat bij het nieuwe scheiden (modern scheiden) is dat je zelf weer regie krijgt over je eigen leven en dat start met het regelen van de scheiding hoe jullie dat willen. Met mediation is er een concurrent gekomen voor de advocaat en de notaris.

Scheiden op maat
De missie van ScheidingsWijze is, omdat we weten hoe moeilijk scheiden is, om het makkelijker te maken. Dat wil niet zeggen dat het makkelijk is. Maar met onze jarenlange ervaring, creativiteit en interesse in mensen die wel wat steun kunnen gebruiken, helpen we graag om de scheiding op maat en in samenspraak te regelen. Het gaat namelijk niet om wat wij willen, maar het gaat om wat de klant wil en nodig heeft.

Natuurlijk kun je van ons verwachten dat we altijd kritisch meedenken en dat je na de scheiding niet voor onaangename verrassingen komt te staan en dat er eventueel een ruzieproof ouderschapsplan voor de lange termijn opgesteld is. Als het noodzakelijk en/of er behoefte aan is, dan schakelen we ons netwerk in (coach, makelaar, accountant, hypotheekadviseur, kindertherapeut etc.)

Alimentatie onder de loep
Het onderwerp alimentatie is erg actueel, er zijn veel discussies gaande over de huidige regeling. Dit roept vaak veel vragen op.

Ook hier vinden we dat je daar zelf invloed op moet hebben. We helpen een einde te maken aan de onduidelijkheid. Wij zorgen voor een heldere en eerlijke alimentatieberekening. Het unieke aan deze berekening is dat jullie samen, in overleg, kunnen bepalen hoe het eruit komt te zien en dat je weet wat je na de scheiding in je portemonnee hebt.

Bespaar geld, tijd en energie
Mediation bij scheiding werkt bovendien kostenbesparend: doordat afspraken sneller gemaakt worden, zal er uiteindelijk minder tijd gemoeid zijn met het afwikkelen van de scheiding. De kosten van één enkele mediator zijn ook nog eens beduidend lager dan de kosten voor het inschakelen van twee aparte advocaten. Bovendien, en dat is het vermelden waard, bestaat ook in het geval van mediation via ScheidingsWijzen[n] de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand vanuit de overheid (zgn. toevoeging).

De ervaren en professionele leden van ScheidingsWijze[n] zijn naast mediator ook scheidingsspecialist en helpen je om alles rondom scheiden efficiënt, zorgvuldig, betaalbaar en volledig met elkaar te regelen. En hoe dat is? Tsja, dat ligt aan jullie.

Tijdens een vertrouwelijk, gratis en vrijblijvend gesprek bekijken en bespreken we de situatie en kijken we hoe de scheiding voor jullie geregeld kan worden. We hopen een bijdrage te kunnen leveren aan de basis voor een volgende stap en dat je met trots en vertrouwen nieuwe ervaringen op gaat doen en weer mogelijkheden ziet.

Miranda Boerkamp
ScheidingsWijze[n]
Apeldoorn en omgeving
T: 055-2032081
Deventer en omgeving
T: 0570-572243)
E: info@scheidingswijze.nl
W: www.scheidingswijze.nl