Stedendriehoek

Wat is arganolie en waarom is het goed voor je?

Arganolie is een van de meest luxueuze oliën die verkrijgbaar zijn. Het wordt gewonnen uit de pitten van de arganboom en wordt in de Marokkaanse cultuur al duizenden jaren gebruikt om de huid te hydrateren, acne te behandelen en wonden te genezen. Tegenwoordig wordt het ook beschouwd als een superfood omdat het grote hoeveelheden vitamine E en vetzuren bevat die fijne lijntjes helpen verminderen, de elasticiteit van de huid verbeteren en beschermen tegen UV-stralen.

Arganolie wordt gewonnen uit de vrucht van de arganboom. Het vruchtvlees eromheen wordt met de hand of door persen verwijderd. De pitten worden vervolgens gereinigd, geplet en gezeefd voordat ze klaar zijn om nogmaals te worden geperst om het sap eruit te halen. Na dit proces krijgt men arganolie.

Argan olie voordelen voor de huid
Arganolie is geweldig voor de droge, verouderende of acne gevoelige huid. De in arganolie aanwezige vitamine E helpt uw huid te verjongen door de snelheid van celregeneratie en -herstel te verhogen. Vitamine E vermindert ook fijne lijntjes, zonneschade, hyperpigmentatie en rimpels door de hydratatie en collageenproductie te verhogen. Veel mensen melden ook een verbetering van hun acne na het aanbrengen van arganolie op hun huid. Dit is waarschijnlijk te danken aan de ontstekingsremmende eigenschappen van arganolie, die kunnen helpen roodheid te verminderen en p. te voorkomen. Acne wordt ook veroorzaakt door bacteriën, waarvan is aangetoond dat arganolie deze doodt. Voor de ouder wordende huid kan de grote hoeveelheid antioxidanten in arganolie oxidatieve schade helpen voorkomen die wordt veroorzaakt door UV-stralen, vervuiling, enz. die veroudering kunnen versnellen. Arganolie heeft ook sterk hydraterende en voedende eigenschappen, waardoor het geweldig is voor de huid die beschadigd is door acne of agressieve behandelingen.

Arganolie voor droge huid
Een droge huid is een van de meest voorkomende huidaandoeningen en arganolie is een van de beste natuurlijke behandelingen. Het hoge gehalte aan vitamine E en vetzuren van arganolie maakt het geweldig voor de behandeling van de droge huid. Vitamine E is een ongelooflijk krachtige antioxidant, en wanneer het op de huid wordt aangebracht kan het fijne lijntjes en schade door de zon verminderen. Vetzuren zijn ook natuurlijke verzachters die de huid helpen hydrateren en beschermen tegen toekomstige schade. Arganolie kan twee tot drie keer per week worden aangebracht om de droge huid te helpen verbeteren. Als je een extreem droge huid hebt, kun je proberen arganolie te mengen met shea boter of kokosolie om een meer hydraterende behandeling te creëren. Je kunt ook proberen arganolie te mengen met een paar druppels van andere essentiële oliën zoals lavendel, tea tree of rozemarijn die ook hydraterende eigenschappen hebben. Meer weten? Bekijk deze blog over huidverzorging.