Stedendriehoek

Warme zorg voor mensen met een intensieve zorgvraag

SCHALKHAAR – In het gezellige Schalkhaar is aan Wilhelminalaan 11 Residence Bougainville Schalkhaar te vinden. Een kleinschalige zorglocatie met 18 appartementen en 2 woonkamers, alles huiselijk en sfeervol ingericht. De zorg die hier wordt verleend, is zorg aan mensen met dementie. Vanaf het najaar worden de appartementen verhuurd.

Elly Peeren is ‘het gezicht’ van de locatie in Schalkhaar. Samen met een team van betrokken medewerkers wordt hier zorg verleend aan mensen die dit nodig hebben. Daarbij heeft Elly een duidelijke visie: “Wij willen dat iemand hier zijn of haar eigen leven kan blijven voortzetten. Het is al ingrijpend genoeg dat iemand moet verhuizen en daarom is het belangrijk om uit te gaan van wat de mensen willen. En is er een huisdier aanwezig? Dan mag deze gewoon meeverhuizen. Een huisdier is vaak het belangrijkste in het leven van een ouder iemand en daarom is het heel belangrijk om hierin mee te denken.”

De locatie in Schalkhaar leent zich uitstekend voor een zorglocatie. De groene omgeving en winkels dichtbij laat de bewoners sociaal actief blijven en onder de mensen komen. Uiteraard gebeurt alles onder het toeziend oog van de medewerkers. “Hier kunnen mensen van een onbezorgde oude dag genieten. Met dagactiviteiten, dagelijks verse maaltijden en volop in de natuur. Wij werken ook met vrijwilligers, die naast het professionele team helpen met de activiteiten en begeleiding. Het is erg belangrijk dat mensen met dementie in beweging blijven. Dat helpt ook om sneller te wennen aan de nieuwe woonsituatie.”

Persoonsgebonden budget
Residence Bougainville werkt met Scheiden van Wonen en Zorg. Op deze manier wordt onderscheid gemaakt in woonkosten, zorgkosten en servicekosten. Voor de zorg kan men een Persoonsgebonden Budget aanvragen. Hiermee wordt zelf de zorg ingekocht. Dit budget wordt beheerd door de client of een budgethouder.

Voor meer informatie over de zorg en het huren van een appartement kan men bellen met Elly Peeren, telefoon 06-40229463. E-mail info@residencebougainville.com en website www.residencebougainville.com