Stedendriehoek

Wandelspektakel kan ook weer!

APELDOORN – Nu de evenementen op landelijk niveau weer langzaamaan worden opgestart, kan het grootste wandelspektakel van deze regio niet achterblijven. De inschrijving voor de Cantharel Internationale Vierdaagse Apeldoorn opent dan ook op dinsdag 15 maart via de website www.4daagseapeldoorn.nl.

De 67ste editie van de Vierdaagse van Apeldoorn is van dinsdag 12 tot en met vrijdag 15 juli. Deze Vierdaagse is niet alleen plezierig voor doorgewinterde wandelaars, maar ook voor beginners. Bovendien wandelt jong en oud mee, omdat deelnemers niet per se vier dagen hoeven te wandelen en kunnen kiezen uit korte en lange afstanden. Er is keus uit verschillende afstanden van 12, 20, 30 of 40 kilometer per dag. En wandelaars kunnen ook één, twee of drie dagen deelnemen.

Prijzen voor deelname blijven gelijk
De inschrijfgelden van de Cantharel Internationale Vierdaagse Apeldoorn worden dit jaar niet verhoogd en blijven gelijk aan de prijzen van 2019. Reden hiervoor is dat de Stichting Internationale Vierdaagse Apeldoorn de kernwaarden toegankelijkheid en laagdrempeligheid van het evenement hoog in het vaandel heeft staan. “Wij willen dit jaar geen financiële drempels opwerpen voor onze deelnemers die ook te maken hebben met hoge inflatie, torenhoge energieprijzen en/of financiële problemen vanwege corona. Juist nu is het belangrijk dat iedereen weer de gelegenheid krijgt om, samen met anderen in een gezellige sfeer, lekker in de natuur te wandelen voor zijn of haar gezondheid.”

Dit betekent dat Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)-leden €25,- betalen, voor niet-leden kost het €30,-. Het inschrijfgeld voor één- of meerdaagse lopers is €8,- per dag voor KWBN-leden en €9,- voor niet-leden. “Alleen de prijs van een medaille wordt wel verhoogd naar €6,50, meer in overeenstemming met de kostprijs.”