Stedendriehoek

Wandelen met een gids door Apeldoorn

In de maanden juli en augustus verzorgt het Apeldoorns Gidsen Collectief elke zaterdag en zondag weer een andere wijkwandeling. “We wandelen in kleine groepen en buiten de drukte. Zo kunnen we voldoen aan de regels van het RIVM”, aldus een gids van het AGC.

“Zaterdag 24 juli houden we een wandeling op het Zwitsalterrein. Het startpunt is Vlijtseweg (ingang Noord), tegenover de Laan van Kerschoten. Zondag 25 juli is de wandeling ‘Water in de stad’ aan de beurt. Startpunt is het Catharina Paviljoen aan de Nieuwstraat/hoek Brinklaan. Voor beide wandelingen geldt een starttijd van 14.00 uur en de wandelingen duren elk zo’n anderhalf uur. De kosten bedragen 5 euro en reserveren (minimaal één dag vooraf) is verplicht via e-mail info@apeldoornsgidsencollectief.nl.”

Op het Zwitsalterrein wordt het verhaal verteld van een ambitieuze apotheker, die zijn bedrijf liet uitgroeien tot wereldformaat. Inmiddels worden de kantoren, fabriekshallen en laboratoria gebruikt door diverse bedrijven en sportieve organisaties. Ook vinden er talloze evenementen plaats. De wandeling ‘Water in de stad’ voert langs de boorden van de Grift. Die vormde eeuwenlang een belangrijke levensader voor Apeldoorn. De gids vertelt onder andere over de vele watermolens, de Kostersbrug, de Kortebeinsbrug en het Badhuis. Ook het Apeldoorns Kanaal wordt aangedaan.

“Leer Apeldoorn eens anders kennen. Wandel eens door een wijk waar u anders nooit komt, of meer van wilt weten. Ze zijn een bezoek meer dan waard, ook voor niet-Apeldoorners. En laat u verrassen door de verhalen van de gids. U kunt zelf ook weer wandelingen aanvragen bij het Apeldoorns Gidsen Collectief. Op onze website www.apeldoornsgidsencollectief.nl vindt u meer informatie, onder andere over de wandelingen, tarieven en voorwaarden. Wilt u een alternatief dat ook coronaproof is, bespreek het dan met onze coördinator. Hij kijkt samen met u naar de mogelijkheden. Neem contact op via info@apeldoornsgidsencollectief.nl.”