Stedendriehoek

Wandelen met een gids

Het Apeldoorns Gidsen Collectief (AGC) verzorgt komend weekeinde weer twee interessante wandelingen. “We houden ons aan de regels van het RIVM. Daarom wandelen we in kleine groepen en mijden we de drukte”, aldus een gids. 

“Op zaterdag 25 september gaan we wandelen in de Indische Buurt. Het startpunt is vóór de parkeerplaats van Theater Orpheus aan de Soerenseweg. Zondag 26 september is de wandeling ‘Water in de stad’ aan de beurt, met als startpunt het Catharina Paviljoen aan de Nieuwstraat/hoek Brinklaan. Voor beide wandelingen geldt een starttijd van 14.00 uur, een wandelduur van circa anderhalf uur en deelnamekosten van 5 euro. Reserveren (minimaal één dag vooraf) is verplicht via info@apeldoornsgidsencollectief.nl.”

De Indische Buurt, grofweg gelegen tussen de Loolaan, de Soerenseweg en de Koning Lodewijklaan, kenmerkt zich door karakteristieke villa’s en middenstandwoningen uit de eerste helft van de 20ste eeuw, waarvan een aantal is ontworpen door de architect Henk Wegerif. Ook vindt men er een aantal grafheuvels.

De wandeling ‘Water in de stad’ voert langs de boorden van de Grift; die vormde eeuwenlang een belangrijke levensader voor Apeldoorn. De gids vertelt onder andere over de vele watermolens, de Kostersbrug, de Kortebeinsbrug en het Badhuis. Ook het Apeldoorns Kanaal wordt aangedaan.

“Leer Apeldoorn eens anders kennen. Wandel eens door een wijk waar u anders nooit komt, of meer van wilt weten. Ze zijn een bezoek meer dan waard, ook voor niet-Apeldoorners. En laat u verrassen door de verhalen van de gids. Op onze website www.apeldoornsgidsencollectief.nl vindt u meer informatie, ook over de nog komende wandelingen.”