Stedendriehoek

Wandelen in natuurrijk gebied

APELDOORN – Op zaterdag 2 en zondag 3 maart wordt de zesde Midden-Veluwe wandeltocht georganiseerd door de werkgroep Wandeltochten Apeldoorn e.o. van de Stichting Internationale Vierdaagse Apeldoorn.

Bij deze ééndaagse wandeltocht kunnen de deelnemers kennismaken met het gebied waarin zich in juli een deel van de 69e Cantharel Internationale Vierdaagse Apeldoorn zal afspelen. De routes gaan door uitgestrekte bossen, over heide en langs cultuurhistorische landbouwgronden met onder andere stuwwallen en een diep ingesleten smeltwaterdal uit de ijstijd. Samen met de natuurgebieden van Kootwijk is het, met 10.000 hectare, een van de grootste aaneengesloten stukken vrije natuur van Nederland. Er kan gekozen worden uit afstanden van 5, 10, 15 en 20 kilometer. De routes zijn op beide wandeldagen gelijk en zijn met pijlen aangegeven.

Nordic Walkers zijn ook welkom. Honden mogen meelopen, mits aangelijnd. Er kunnen wildroosters in het parkoers aanwezig zijn. De start is bij Van der Valk hotel Apeldoorn De Cantharel, Van Golsteinlaan 20 in Ugchelen. Vanwege de beperkte parkeergelegenheid is het verzoek om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer of op de fiets te komen. Ook is het mogelijk om via de pilot Slinger van de KWBN eventueel met iemand anders mee te rijden. Zie voor meer informatie: www.wandel.nl/wandelagenda/carpoolen-naar-kwbn-wandelevenementen/#slinger.

Deelnemers kunnen zich aanmelden in de Veluwezaal van het congrescentrum. De starttijden zijn: 20 kilometer (9.00 tot 11.00 uur), 15 kilometer (9.00 tot 12.00 uur), 10 kilometer (9.00 tot 13.00 uur) en 5 kilometer (9.00 tot 14.00 uur). Beide kortste afstanden hebben onderweg geen rustplaatsvoorziening. Om uiterlijk 16.30 uur moeten de wandelaars hun route voltooid hebben. Iedere wandelliefhebber kan aan deze tocht deelnemen. Deelname is €4,50 per persoon, leden van een erkende wandelsportorganisatie betalen €3,50.

Deelnemers die zich vóór 28 februari hebben ingeschreven voor de Cantharel Internationale Vierdaagse Apeldoorn (start inschrijving15 februari), kunnen op vertoon van het inschrijvingsbewijs gratis wandelen.

Voor meer informatie: www.4daagseapeldoorn.nl/wandeltochten en e-mail: wandeltochten@4daagseapeldoorn.nl