Stedendriehoek

Wandel de lente in met deze trendy wandelschoenen

De eerste mooie zonnige weken van het jaar zijn een feit en voordat we het weten, breekt de lente officieel aan. Dat betekent ook dat een van de mooiste jaargetijden om te wandelen binnenkort aanbreekt. Want in het voorjaar komt de natuur weer in bloei en komen alle dieren uit hun winterslaap. In de Stedendriehoek ligt een van de mooiste wandelgebieden van Nederland waar u tijdens het wandelen optimaal van de flora en fauna kunt genieten. Bent u ook van plan om hier de komende periode heerlijk de paden op en de lanen in te gaan? Dan mag een paar comfortabele wandelschoenen natuurlijk niet ontbreken. In dit artikel belichten we diverse modellen van het iconische merk Ecco. Hier kunt u stevig op doorlopen en deze schoenen zullen ook zeker niet misstaan onder een zorgvuldig gekozen outfit.

Optimale pasvorm en stabiliteit
Voordat we ingaan op de nieuwe collectie brengen we diverse kenmerken voor het voetlicht, waarmee het Deense merk wereldberoemd is geworden. Op het gebied van pasvorm, kwaliteit en duurzaamheid, heeft Ecco een naam hoog te houden. De filosofie luidt dat iedere schoen de voet op ultieme wijze moet volgen. De ontwerpers maken hun designs op basis van de gegevens van duizenden voetbewegingen. Voortdurend zoeken zij naar manieren om de pasvorm, de stabiliteit en het comfort van de schoenen verder te optimaliseren. Ook staan hun zintuigen altijd op scherp voor het vinden van innovatieve materialen. Materiaalsoorten die de Ecco schoenen comfortabel én mooi maken. De uiteenlopende modellen worden veelal gemaakt van het leer van de Yak. Dit dier leeft op de toppen van de Himalaya. Omdat zijn huid uiterst dunne collageenvezels bevat, is het leer heel zacht en maar liefst drie keer zo sterk als normaal leer. U ziet een fraaie gedragen-leer-look verschijnen naarmate u de schoenen langer draagt.

Eigentijdse sneakers
Voor fanatieke wandelaars zijn bijvoorbeeld de Ecco Multivent modellen zeer geschikt. Deze sportieve sneakers met Gore-Tex Surround hebben een goed ademend vermogen en zijn waterdicht. Warmte en transpiratie worden dankzij deze producttechnologie direct afgevoerd en zo blijven uw voeten comfortabel en droog. Zelfs bij hogere temperaturen. De Multivent sneakers zijn uitgevoerd in een combinatie van nylon en nubuck en hebben een uitneembaar voetbed, zodat u er eventueel uw eigen zooltjes in kunt dragen. Ook kunt u kiezen voor de trendy Ecco Chunky sneakers die een eigentijds design met fijne lagen van comfort combineren. De leren textuur zorgt voor minimalistische diepte en complexiteit, terwijl de lichtgewicht oversized zool de schoen hoogte en vorm geeft. De Chunky modellen zijn uitstekend te combineren met vlotte wandelkleding.

Wilt u meerdere paren met elkaar afwisselen? Dan is het ook de moeite waard om u te oriënteren in de online Ecco sale. Door te selecteren op Ecco en daarna op ‘sale’ te filteren, komen alle afgeprijsde modellen direct tevoorschijn.

Foto door Ava Motive via Pexels