Stedendriehoek

Waarom je linkbuilding beter kunt uitbesteden aan een bureau

Veel ondernemers hebben nieuwe klanten nodig om te blijven groeien. Maar dan moet je wel weten hoe je deze potentiële, nieuwe klanten kunt bereiken. Voor veel ondernemers is dit nog een beetje gissen, maar denk eens goed na. Waar ga jij zelf op zoek naar nieuwe diensten en producten? Precies! Op het internet. Ieder bedrijf heeft tegenwoordig zijn eigen website en doet zaken online. Maar hoe verover je jouw plekje op het internet? Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je website goed in elkaar zit, met de nodige digitale techniek. En ten tweede is het belangrijk dat je goed vindbaar bent. Dit doe je door middel van linkbuilding. Voor veel ondernemers is dit echter veel te tijdrovend. Gelukkig kun je de linkbuilding uitbesteden aan een gespecialiseerd bureau. Klik hier voor meer informatie rondom linkbuilding, en lees verder wanneer je geïnteresseerd bent in de redenen waarom je linkbuilding beter kunt uitbesteden.

De goedkoopste optie
Linkbuilding is behoorlijk ingewikkeld, en kost je al snel meerdere uren per week. Het is immers niet voor niets dat er zoveel professionele bedrijven zijn die zich richten op linkbuilding. Het is niet zo gemakkelijk als het misschien lijkt. Wanneer je écht een goed plan op wil zetten, ben je al snel meerdere uren bezig. Voor veel ondernemers is dit niet rendabel. Je hebt immers vaak andere zaken aan je hoofd. Wanneer je je uren gaat berekenen, is het uitbesteden van je linkbuilding al snel de goedkoopste optie. Daarnaast komt er ook nog behoorlijk veel digitale kennis kijken bij het opzetten van een goede linkbuilding. Wanneer je niet over deze kennis beschikt, kan dit ervoor zorgen dat het allemaal nog langer duurt. Je linkbuilding uitbesteden is daarom, voor veel ondernemers, niet alleen de goedkoopste optie maar ook de minst frustrerende.

Het opzetten van een linkbuilding strategie
Gespecialiseerde linkbuilding bedrijven beginnen niet van de één op de andere dag aan je website. In plaats daarvan zetten ze eerst een volledige strategie uit. Hierin worden bijvoorbeeld de beste zoektermen vastgesteld, en wordt er rekening gehouden met je doelgroep én je concurrentie. Pas wanneer zij al deze belangrijke punten in kaart hebben gebracht, kunnen ze zien hoe jouw bedrijf zich het beste zichtbaar kan maken op het internet. Klik hier wanneer je meer wil weten over het opzetten van een linkbuilding strategie. Daarnaast kan het bedrijf je overigens ook vaak helpen bij het verbeteren van jouw eigen bedrijfswebsite. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vaker laten terugkomen van belangrijke zoektermen.

De transparantie
Veel ondernemers vinden het moeilijk om belangrijke dingen uit handen te geven. Dat is helemaal niet gek. Je bedrijf is immers belangrijk voor je, en daar wil je voorzichtig mee omgaan. Maar maak je vooral geen zorgen. Jouw linkbuilding uitbesteden betekent namelijk niet dat je er helemaal geen vat meer op hebt. Integendeel zelfs. Zo krijg je bijvoorbeeld maandelijkse rapporten waarin precies vermeld staat wat ze de afgelopen maand allemaal voor jou hebben betekent. Dit betekent dat je precies kunt inzien hoeveel uren ze aan jouw bedrijf hebben gespendeerd, en waar ze links hebben geplaatst. Zo blijf je overal van op de hoogte, en is er niets waarover jij je nog zorgen hoeft te maken.