Stedendriehoek

Waarom iedereen een passpiegel zou moeten hebben

Check jij ook altijd of je haar, make-up én outfit goed zit voordat je de deur uit gaat? Dan is een passpiegel in huis best handig! Dankzij deze grote spiegel kun je jezelf van top tot teen bekijken en zie je in één oogopslag of je bijvoorbeeld misschien niet toch beter die zwarte spijkerbroek kunt omwisselen voor een donkergrijze jeans. Kortom, een passpiegel is een waardevolle toevoeging in ieder huis!

Praktisch nut van een passpiegel
Er is net al een situatie geschetst waarin een passpiegel goed van pas komt. Je kunt jezelf goed bekijken in zo’n grote spiegel en dus zie je bijvoorbeeld meteen of je er representatief genoeg bij loopt als je een belangrijke afspraak hebt. Een passpiegel maakt het makkelijker om setjes kleding met elkaar te combineren en te kijken of alles staat. De spiegel fungeert dus als een soort fototoestel waar je in één oogopslag het totaalplaatje van je outfit, haar en make-up kunt zien.

Staat mooi in het interieur
Naast het praktische nut staat een passpiegel in huis ook nog eens heel erg mooi. Tegenwoordig kun je bij glaswebwinkel bijvoorbeeld spiegels met allerlei verschillende omlijstingen (van barok tot industrieel) en in verschillende groottes bestellen. Er is voor ieder interieur dus wel een mooie passpiegel te vinden. Daarnaast weerkaatst een grote spiegel ook veel licht in een ruimte, waardoor de kamer er nog groter en lichter uitziet en dat is natuurlijk ook wel zo fijn.

Een aantal tips als je een passpiegel wilt kopen
Ben je er al helemaal van overtuigd dat je ook een passpiegel in je leven nodig hebt? Dan delen we hieronder tenslotte nog een aantal handige tips:

Passpiegel op maat
Passpiegels kunnen in allerlei formaten gesneden worden. Het maakt dus niet uit of je voor een grote of kleine gaat, want de afmetingen (in millimeters) kun je vaak zelf aangeven als je de spiegel bestelt. Daarnaast kun je ook kiezen voor een passpiegel met veiligheidsglas. Bij dit type glas zit er aan de achterzijde een speciale folie die de glasscherven bij elkaar houdt als de spiegel kapot valt.

Passpiegel met of zonder geslepen randen?
Als je een passpiegel koopt, dan heb je vaak de keuze uit een geslepen of ongeslepen rand. Meestal wordt een passpiegel standaard met scherpe randjes (en dus ongeslepen) geleverd. Wel snijdt GlasWebwinkel het glas natuurlijk op maat, maar moet je zelf dus voor een lijst of frame zorgen. Desgevraagd kunnen passpiegels ook gesneden geleverd worden met plat poly geslepen randen. Als je van plan bent om de spiegel zonder lijst of frame op te hangen, dan luidt het advies om te kiezen voor geslepen randen.