Stedendriehoek

Waar je op moet letten bij een internationale verhuizing met je bedrijf?

Foto door Karolina Grabowska via Pexels

Een verhuizing naar het buitenland is één groot avontuur en een geweldige uitdaging. Alles is nieuw, niet alleen je woonplaats en je woning maar ook je professioneel als je sociale leven. Als er kinderen in je gezin zijn wordt de uitdaging nog veel groter. Maar je eerste zorg is uiteraard het verhuizen zelf. Je zult met enkele belangrijke factoren rekening moeten houden om alles vlot te laten verlopen. Een goede voorbereiding en organisatie is de eerste stap naar een vlotte verhuizing naar het buitenland. Maar er is natuurlijk meer dan dat.

Een goede planning maken
Een vlotte verhuizing naar het buitenland start met een goede planning. Dat is bij een verhuizing in eigen land zo, en bij een verhuizing naar het buitenland zeker. Een goed contact met je verhuizer garandeert een probleemloze verhuizing naar het buitenland. Het moet klikken tussen jou en je verhuizer. Dan verloopt alles veel vlotter. Start liever te vroeg dan te laat met de voorbereiding van je verhuizing naar het buitenland. Aangepaste verhuisdozen spelen daarbij onder andere een belangrijkere rol dan je denkt.

Internationale verhuizing: zorg op tijd voor alle benodigde vergunningen
Voor een internationale verhuizing is er heel wat papierwerk nodig. Denk hierbij aan een visum, een werkvergunning of een importvergunning voor he auto bijvoorbeeld. Het aanvragen en verlenen van al deze vergunningen en documenten kost tijd, start tijdig met deze aanvragen. Niets is vervelender dan te moeten wachten op een onmisbaar document. Dat zorgt alleen maar voor verloren tijd waardoor je geplande verhuizing zelfs in het gedrang kan komen.

Vergeet bij dit alles zeker ook je adreswijzigingen niet. Houd er zeker rekening mee dat je je internetabonnement niet kunt mee verhuizen naar het buitenland.

Internationale verhuizing van je bedrijf
Run je hier een bedrijf en dan komt daar ook nog eens een internationale bedrijfsverhuizing om de hoek kijken. Daar kun je nooit vroeg genoeg mee beginnen. Een geschikt bedrijfspand in het buitenland zoek je het beste zelf. Dat voorkomt achteraf heel wat problemen en ontgoochelingen. Zorg er voor dat je tijdig over alle nodige bedrijfsvergunningen en documenten beschikt om in het buitenland je bedrijf te runnen zoals het hoort.

Internationale verhuisoffertes vergelijken
Zo’n internationale verhuizing is niet goedkoop. Zeker niet wanneer dat gecombineerd wordt met een bedrijfsverhuizing. Vergelijk alle interessante aanbiedingen van zoveel mogelijk internationale verhuizers. Zo kun je heel wat op je budget besparen. Hou er zeker ook rekening mee dat zo een internationale verhuizing anders verloopt dan een verhuizing in eigen land. Als je budget het toelaat is een all-in verhuisformule een goed idee. De verhuisfirma neemt je zo al het werk uit handen, van inpakken in je oude huis of pand tot het uitpakken van alle spullen op je nieuwe bestemming.