Stedendriehoek

Vrijwilligers in het zonnetje gezet

UGCHELEN – Alle vrijwilligers van ‘Ugchelen Schoon’ schone straten, schone beken en sprengen, kregen van de familie Hu een heerlijk Chinees buffet aangeboden. “Deze mensen ploeterden door de beken, liepen door straten om onze rommel op te ruimen!” Het restaurant bestaat 30 jaar en met deze ludieke actie willen ze dat vieren. Ze waarderen enorm, dat Ugchelen een mooi en schoon dorp blijft. Ongeveer zeventig mensen zaten te smullen van het uitgebreide buffet.

“Een buffet, dat klonk als een klok! Fantastisch zo’n genereus aanbod, om deze mensen eens zó te verrassen!” Uiteindelijk geniet elke inwoner van Ugchelen van fijn wonen in een schoon dorp. Ruim dertig jaar geleden begon de familie Hu in Ugchelen. Ze voelen zich hier thuis, ze hebben hier vrienden gemaakt en ook veel trouwe klanten. “Het leek ons een goed idee om bij deze gelegenheid juist die mensen te trakteren, die zich in hun vrije tijd inzetten voor het dorp”, zegt John Hu met grote glimlach op zijn gezicht. “Wie jarig is trakteert”, zo zeggen jullie dat toch in het Nederlands?

Alle ‘Hu-kinderen’ zijn destijds in Ugchelen op school geweest. Gewoon, Ugchelse mensen met een Chinese achtergrond. Harry Vos, voorzitter van de Dorpsraad, spreekt z’n waardering uit over dit geweldige evenement. Een groepsfoto wordt gemaakt, nog even moeilijk om 60 mensen op de foto te krijgen! Een proost wordt uitgebracht op de gastvrije familie Hu. Kortom, alle genodigden zijn in een opperbeste stemming. Waar vind je zo’n restaurant, dat op zo’n manier zijn jubileum viert? Sha-Tin heeft vele leuke aanbiedingen het hele jaar door, loop gerust eens binnen voor informatie.