Stedendriehoek

Vrijheid in winnend kunstwerk

APELDOORN – De derde hoofdprijs van de online Talens-Thuiskunstwedstrijd van de Klup Apeldoorn is gewonnen door Dolf Kraft. Hij won VVV-bonnen met een waarde van 75 euro met zijn mooie schilderij. De Thuiskunstwedstrijd is voor alle mensen met een verstandelijke beperking die thuis zitten door de coronacrisis. Ze mogen maken wat ze willen: schilderijen, tekeningen, textiele werken, een lied, een dans of nog iets anders. Als ze het maar zelf maken.

De vlag die de draaiing door de wind mooi aangaf, viel op bij het schilderij van Dolf. “Net als het mooie kleurgebruik en de prachtige duif als symbool voor 75 jaar vrijheid. Er gebeurt veel op zijn schilderij. Dat maakt het interessant”, aldus de jury. Iedere twee weken worden drie winnaars blij gemaakt met VVV-bonnen ter waarde van 75 euro, een Talens Prijzenpakket ter waarde van 50 en 25 euro.

Expositie

De Thuiskunstwedstrijd maakt zich op voor de grote finale. De laatste editie gaat nu van start en daarna zullen alle kunstwerken expositieruimte krijgen. Oorspronkelijk zou dit in het Klupgebouw zijn aan de Mariastraat, maar de directeuren van het Cultuurkwartier hebben hun gebouwen ter beschikking gesteld. In eerste instantie zullen de kunstwerken van de wedstrijd geëxposeerd worden bij CODA. Als blijkt dat de grote ramen waardoor de kunstwerken te zien zijn, onvoldoende zijn, dan breidt de expositie zich uit naar ACEC en indien nodig nog naar Gigant. Deze prachtige kans voor de bijzondere kunstenaars is spontaan ontstaan vanuit de samenwerking onder de juryleden. Inzendingen die bestaan uit liedjes, dans en video’s kunnen tijdens een open dag op de Klup worden bewonderd. Iedereen die zijn kunstwerk inlevert, krijgt een prijsje.

Laatste ronde

De Talens-Thuiskunstwedstrijd van de Klup is nog niet afgelopen. Alle mensen met een verstandelijke beperking mogen meedoen en thuis een kunstwerk maken. Deelnemers moeten een foto of video maken als ze aan het werk zijn met hun kunstwerk en als het af is. Beide foto’s of video’s kunnen gemaild worden naar info@deklupapeldoorn.nl of geappt naar 06-82494887. De volgende – en dus laatste – prijsuitreiking is woensdag 3 juni. Inleveren voor de vierde ronde kan nog tot maandag 1 juni.