Stedendriehoek

Vrijeschool Zutphen haalt ruim 6000 euro op voor Oekraïne

Op vrijdag 8 april vond op Vrijeschool Zutphen VO een benefiet plaats met als doel geld op te halen voor de humanitaire ramp in Oekraïne. Tijdens de twaalf uur durende actie werd ruim 6000 euro opgehaald. Van ’s ochtends tot ’s avonds stonden medewerkers en leerlingen zij aan zij om met workshops, optredens, verkoop en veilingen de benefietdag tot een groot succes te maken.

“Er werd kennis gemaakt met de Oekraïense cultuur in de vorm van kunst, dans en muziek. Er was een goed bezochte markt, verschillende performances en sportclinics. ’s Avonds was er een culturele avond met muziek en dans en werd de opbrengst bekend gemaakt. De dag werd feestelijk afgesloten met een optreden van DJ Mick Turnt.”

De opbrengst wordt gedoneerd aan Hulpkring Oekraïne. Deze hulpkring maakt gebruik van een breed netwerk van Vrijescholen in Oekraïne, Slowakije, Tsjechië, Duitsland en Nederland. De hulpkring helpt binnen de huidige situatie vluchtelingen aan onderdak of op andere manieren. Verder geven ze ondersteuning en informatie aan mensen die in Nederland vluchtelingen opvangen.