Stedendriehoek

Vriendjes worden met de apen

APELDOORN – Ook voor Apenheul is dit een zware tijd. Door de coronacrisis moest het park zijn deuren sluiten, juist aan het begin van wat een prachtig seizoen had moeten worden. Zo was er net een investering gedaan in een prachtig nieuw gebied waarin de loslopende apen, maar ook de lokale biodiversiteit een belangrijke rol spelen.

Mogelijk kan het natuurpark snel open, maar dit zal met een beperkte capaciteit zijn, waardoor het financieel gezien een zwaar jaar gaat worden. Mede hierdoor heeft Apenheul besloten om juist nu een Vriend van Apenheul-programma te starten. Dit om het mogelijk te maken dat Apenheul kan blijven investeren in natuureducatie en duurzame dierverblijven.

Apenheul is een onafhankelijke stichting en ontvangt geen subsidies. Zij heeft de inkomsten uit het park nodig om haar missie te volbrengen: dit is mensen een bijzondere dag laten beleven, om zo de liefde voor natuur te vergroten. Roel Welsing, directeur van Apenheul: “Als wij binnenkort onze deuren openen, kunnen wij een derde van de normale capaciteit aan bezoekers ontvangen. Hierdoor is het voor Apenheul financieel gezien een lastig seizoen. Dit brengt zorgen met zich mee, want de verzorging van de dieren, planten en het uitvoeren van onderhoud gaan wel gewoon door.”

Apenheul vraagt mensen die deze organisatie een warm hart toedragen, Vriend van Apenheul te worden. Een Vriend van Apenheul steunt het park al vanaf 5 euro per maand en krijgt daar bepaalde exclusiviteit voor terug. Zo krijgt men toegang tot het park en ontvangt uitnodigingen voor exclusieve bijeenkomsten.

Vijftig jaar

“Apenheul is uniek in de wereld en we geven kleur aan de stad Apeldoorn. Volgend jaar bestaat Apenheul 50 jaar. Dit willen wij graag met onze bezoekers, seizoenkaarthouders en Vrienden van Apenheul vieren”, aldus Welsing. “Apenheul vraagt mensen Vriend van Apenheul te worden, zodat Apenheul nu en in de toekomst kan blijven investeren en dat iedereen kan blijven genieten van dit unieke park.”