Stedendriehoek

Vraag en aanbod kunst en cultuur gekoppeld

APELDOORN – In Apeldoorn is een grote rijkdom aan amateurgroepen en solisten op cultureel gebied. Die willen graag regelmatig optreden. Daar zijn nu beperkte mogelijkheden voor.

Verzorgingshuizen, verpleeghuizen en andere zorginstellingen zijn juist vaak op zoek naar mogelijkheden om voor hun bewoners leuke activiteiten te organiseren. Ook bij mantelzorgbijeenkomsten, maatjesbijeenkomsten, geheugensteunpunt, Alzheimercafé, Gelre ziekenhuis zoekt men naar podiumoptredens of andere culturele activiteiten.

De wijken worden gezelliger met een buurtfanfare, muziek op de pleinen, bij zomerfeesten en buurtbarbecues. Bij jongerencentra kunnen bandjes optreden en kunnen kinderen en kinderen instrumenten uitproberen en leren rappen. En ook scholen zoeken nogal eens naar de inzet van muziek, dans, zang en theater in de lessen.

De Culturele Pleinmarkt wil de vraag vanuit de samenleving en het aanbod vanuit de cultuursector bij elkaar brengen. Daarom wordt tijdens de Culturele Pleinmarkt op zaterdag 10 juni, van 12.00 tot 14.00 uur, een Cultuurbeurs gehouden. Daar kunnen vragers en aanbieders met elkaar in contact komen en afspraken maken voor het komende jaar. Voor meer informatie en aanmelden, zie de website www.culturelepleinmarkt.nl of e-mail culturelepleinmarktapeldoorn@gmail.com