Stedendriehoek

Vorig jaar bijna 900.000 bezoekers voor recreatiegebied Bussloo

BUSSLOO – Tussen de lockdowns door waren er in 2021 volop momenten dat er heerlijk gerecreëerd kon worden. Ook was vakantie in eigen land, net als in 2020, weer erg populair. Een bezoek aan één van de recreatiegebieden van Leisurelands was het gehele jaar in trek. Het jaar is inmiddels voorbij en de telling is weer gedaan; in 2021 bezochten ruim 3,6 miljoen bezoekers de recreatiegebieden van Leisurelands. Iets minder dan in 2020, toen de teller 4 miljoen bezoekers uitkwam.

2021 begon met schaatspret. Voor het eerst in jaren was het weer mogelijk om op de meren te kunnen schaatsen. Onder andere Bussloo, Strand Nulde, Strand Horst, Zandenplas en Wylerbergmeer waren dichtgevroren en trokken grote aantallen fanatieke schaatsers. De zomer van 2021 is kort samen te vatten: aardig weer, even geen coronasluitingen en veel ruimte voor bezoekers. Het was wat natter dan normaal en het aantal echt drukke dagen bleef beperkt. 17 juni ging de boeken in als meest tropische dag ooit, terwijl het uiteindelijk maar 17 dagen echt zomers werd. Hiervan vielen 12 dagen in de eerste helft van juni. “2021 heeft laten zien dat ook wanneer de temperaturen niet boven de 30 graden uitkomen, onze recreatiegebieden populair zijn. Met extra inzet op sport, wandelen en spelen zijn onze gebieden op elke dag van het jaar aantrekkelijk”, aldus directeur Kees Rutten.

De Veluwse recreatiegebieden zoals Bussloo, Heerderstrand, Kievitsveld, Zandenplas, Zeumeren, Strand Nulde en Strand Horst kregen ruim 2,2 miljoen mensen op bezoek. Dit aantal is hetzelfde als vorig jaar. Net als andere jaren trok Bussloo in 2021 de meeste bezoekers, namelijk bijna 900.000.

De recreatiegebieden van Leisurelands kenmerken zich door goed zwemwater, zandstranden, veel groen en diverse faciliteiten. Ook zijn er volop activiteiten voor bezoekers zoals hardlopen, wandelen, fietsen, surfen, vissen en duiken. De ondernemers op de recreatiegebieden zoals jachthavens, wellnessresorts, campings, restaurants, outdoorbedrijven, golfbanen en waterski/wakeboardbanen zorgen voor een extra aantrekkelijk aanbod. Net als in 2020 was 2021 voor veel van deze ondernemingen een uitdagend jaar. Toch kon er al meer dan in 2020 en veel ondernemers hebben nieuwe kansen gepakt. Zo boden verschillende ondernemers suppen aan als watersport en was een koffie to-go tijdens het wandelen weer ongekend populair.

Onverwacht mooi, leuk en actief recreëren
Leisurelands wil mensen de deur uit laten gaan en steeds opnieuw laten ervaren hoe onverwacht mooi, leuk en actief je kunt recreëren in het buitengebied van Nederland. Dit wordt gedaan door duurzame en dynamische recreatiegebieden aan te bieden voor iedereen. Samen met alle ondernemers zet Leisurelands expertise, innovatiekracht en creativiteit in om recreatie in de gehele regio te blijven ontwikkelen. Kees Rutten: “We zijn blij dat we eraan hebben kunnen bijdragen dat mensen plezier hebben gehad en de deur uit zijn gegaan in 2021. Recreëren is en blijft een levensbehoefte voor veel mensen.”