Stedendriehoek

Voorbereidingen getroffen voor ‘koffiedrinken’

Op sociale media gaan oproepen rond om aanstaande zondag bij wijze van protest tegen de coronamaatregelen, te gaan ‘koffiedrinken’ op het Zwitsalterrein in Apeldoorn. Afgelopen zondag gebeurde dat al in Amsterdam en Eindhoven. Politie en gemeente hebben voorbereidingen getroffen om een eventuele bijeenkomst veilig te laten verlopen.

Voorbereidingen
Gelet op de gebeurtenissen eerder deze week in Apeldoorn, maar ook in Amsterdam en in Eindhoven, heeft de politie de afgelopen dagen een risico-inschatting gemaakt. Op dit moment is niet precies bekend of en hoeveel mensen er op 31 januari naar Apeldoorn zullen komen en met welke intentie.

Op voorhand is er voor het gebied rondom binnenstad, Zwitsalterrein en station een noodverordening ingesteld vanaf zaterdagavond 21.00 uur tot maandagochtend 04.30 uur. Dat betekent dat de politie preventieve maatregelen kan nemen en gerichter op kan treden bij incidenten. Verder kun je denken aan maatregelen in de openbare ruimte, zoals het weghalen van losse of kwetsbare voorwerpen en worden er, net zoals afgelopen dagen, wijkagenten en jongerenwerkers ingezet om in gesprek te gaan en te blijven.