Stedendriehoek

Volleybalsters Oranje terug in Apeldoorn

APELDOORN – De Nederlandse volleybaldames zijn terug in Apeldoorn, de stad waar hun opmars naar de wereldtop twee jaar geleden begon. Oranje eindigde in eigen land als tweede op het EK 2015, werd derde in de World Grand Prix 2016 en haalde knap de halve finales van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Deze zegetocht begon in Apeldoorn! Daar startten de meiden immers hun grandioze EK, want de poulewedstrijden waren in de Gelderse (volleybal)stad. Ze spelen op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 juli in Omnisport aan De Voorwaarts tegen respectievelijk de Dominicaanse Republiek, Japan en Thailand. Het is voor de tweede keer in de historie dat een World Grand Prix toernooi op eigen bodem wordt gespeeld. Slechts één keer eerder organiseerde de NeVoBo een speelweekend van dit prestigieuze toernooi, in 2014 in Doetinchem.

De World Grand Prix is een prachtig toernooi voor de Oranjemeiden om in topvorm te komen voor het WK-kwalificatietoernooi dat in augustus plaatsvindt. Ook laat het team van de nieuwe bondscoach Jamie Morrison graag aan het Gelderse publiek zien hoe goed ze zijn. Er zijn al vanaf 16,50 euro tickets te verkrijgen via de website www.volleybal.nl/tickets