Stedendriehoek

‘Voldoende ruimte om een stapje opzij te zetten’

Liefhebbers van brocante kunnen hun geluk niet op bij De Oude Kwekerij in Epe. Met 23 shops (waarvan 20 met brocante) is zij de grootste aanbieder van brocante onder één dak in Nederland. In het pand van 2500 vierkante meter aan de Bijsterbosweg 6 is er voldoende ruimte om veilig te winkelen in de huidige anderhalvemetersamenleving. “Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel en er is meer dan voldoende ruimte om een stapje opzij te zetten”, vertelt eigenares Gerda Boeve.

Het team neemt alle voorzorgsmaatregelen zeer serieus en weet alsnog de ontspannen sfeer te behouden, zodat de klant onbezorgd rond kan struinen in de verschillende shops. Juist dat aspect is in deze tijd van maatregelen en zorgen zo belangrijk.

Brocante van hoog niveau

Het brocanteplein, dat het hart vormt van de voormalige azaleakwekerij, bestaat in november twee jaar en heeft inmiddels een grote bekendheid opgebouwd. Het aanbod van brocante is zorgvuldig samengesteld: breed en van hoog niveau. Wekelijks worden de shops aangevuld met nieuwe, unieke vondsten. Klanten waarderen dat en komen dan ook van heinde en verre naar Epe. De reacties zijn altijd positief en daar is het team trots op.

Marianne verklaart de aanhoudende populariteit van brocante door het duurzame aspect, maar voornamelijk de exclusiviteit. “Het zijn unieke stukken met een verhaal; iemand heeft er al mee geleefd. Het is iets wat niet in de fabriek gemaakt kan worden.” De combinatie van oud en nieuw maakt dat er in De Oude Kwekerij voor iedereen wat te vinden is. Naast brocante is er ook een grote shop Kas-Kado met de nieuwste woonaccessoires in stoere, landelijke stijl. Een sterk shop-in-shopconcept, dat De Oude Kwekerij op de (winkel)kaart heeft gezet.

Dagje uit

“We willen dat mensen zich hier prettig en veilig voelen. Dat is zeker nu extra belangrijk. We bieden een mogelijkheid om even te ontsnappen aan de spanning die het coronavirus met zich meebrengt. We creëren een aangename sfeer door de kaarsjes aan te steken en een muziekje op de achtergrond. Mensen komen hier voor een dagje uit en we maken dan ook tijd voor een praatje.” En met ‘koffie to go’ is het probleem van de gesloten koffiecorner ook opgelost.”

De Oude Kwekerij is donderdag tot en met zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis en de winkel is gemakkelijk bereikbaar via de A50 en A28. Voor de deur is voldoende parkeergelegenheid. Kijk voor meer informatie op www.deoudekwekerij.nl.