Stedendriehoek

Voldoende groente eten? Dat vinden de inwoners van Oost-Nederland niet nodig

Het is voor je gezondheid van groot belang om dagelijks voldoende groenten binnen te krijgen. Het is echter lastiger gezegd dan gedaan. Uit onderzoek van HelloFresh blijkt dat deze groep bijna 90 gram te weinig groenten per dag binnenkrijgt. Zo eet 75 procent van de inwoners van Oost-Nederland te weinig groenten.

Gezond genoeg
Waarom de inwoners van Oost-Nederland te weinig groenten eten? Simpel, meer hebben ze niet nodig, zo redeneerde 21,8 procent van de respondenten. Deze mensen gaven aan dat ze niet meer groenten hoefden te eten, want ze voelden zich gezond genoeg.

250 gram groente per dag
Groenten zijn rijk aan mineralen en vitamines en het Voedingscentrum raadt aan om 250 gram groente per dag te nuttigen om te zorgen dat je voldoende essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt. Uit onderzoek blijkt echter dat mensen in de provincies Gelderland, Overijssel en Flevoland te weinig groenten binnenkrijgen. In plaats van de aanbevolen hoeveelheid, krijgen zij gemiddeld 160,8 gram groenten per dag binnen.

Groente is duur
Een deel van de respondenten zei dat ze zich goed voelden en niet meer groenten nodig hebben, maar het ligt wel wat genuanceerder dan dat. Zo waren er ook mensen die wel meer groenten willen eten, maar het niet kunnen veroorloven. Het gaat hierbij om 10 procent van de respondenten. Daarnaast gaf 23 procent aan dat ze gewoonweg niet meer groenten willen eten.

17 juni Eat Your Vegetables Day

Groenten mogen wel wat meer in het zonnetje gezet worden, want het is hartstikke belangrijk voor jong en oud om hier voldoende van te eten. Daarom vindt op 17 juni Eat Your Vegetables Day plaats. Op deze speciale dag wordt het eten van groenten gepromoot.