Stedendriehoek

Vol programma Roots in the Woods

APELDOORN – Het festival Roots in the Woods beleeft alweer zijn achtste editie van vrijdag 13 tot en met zondag 15 oktober in het Beekpark. Daarnaast van 13 tot en met 22 oktober op verschillende andere (satelliet)locaties op de Veluwe. “Met dit jaar weer meer programma en meer ambiance”, aldus festivalleider Marco Bod namens de organisatie.

De organisatoren van het festival Roots in the Woods trekken de vorig jaar ingezette lijn van een stevig avondprogramma dit jaar sterk door. Zo wordt de vrijdagavond een flinke festival-feestavond met acts die al eerder grote festivals op z’n kop hebben gezet.

Zaterdag is dat al niet veel anders. In de loop van de middag gaan de eerste klanken door het Beekpark, om 21.00 uur sluit T99 de festivalzaterdag af. De muziekacts zijn geboekt in samenwerking met podium Gigant. Het muziekprogramma wordt omlijst met lopend theater en kleine voorstellingen en een prachtig uitgelicht Beekpark.

Nadat DJ Fros in ’t Bos vrijdag om 17.00 uur is gestart met het draaien van lekker dansbare plaatjes, is het om 20.00 uur tijd voor Arp Freak: wereld(muziek), boogie, afro en disco. Een live set alsof een dj ‘m aan elkaar draait, uitgevoerd door een zevenkoppige band. Hoofdact op de vrijdag zijn de Bazzookas. Deze acht man sterke band neemt vanaf 21.30 uur iedereen te grazen. Ze stormen uit hun Amerikaanse schoolbus en rollen het festival, met iedereen erin, op. Met blazers, toeters en bellen spelen ze het festival en zichzelf ondersteboven. In Nederland speelden ze onder andere op de Zwarte Cross, Concert at Sea, Parkpop en talloze andere festival. Maar inmiddels ook in heel Europa en daarbuiten.

Op de zaterdag heeft DJ Pappy O’Daniel de draaitafels onder zijn hoede. Live optredens worden vanaf 14.30 uur voortgezet door Joseph Huber, om rond 16.30 uur plaats te maken voor Sunday Kids met hun combinatie van Amerikaanse gitaarrock uit de jaren zestig/zeventig en moerasachtige bluesrock sound. Nadat Marc Olsen van The Jayhawks tussen 19.00 en 20.00 uur zijn alternatieve Americana heeft gespeeld, is het om 21.00 uur tijd voor de afsluiter van de zaterdagavond, T99. Drie opwindende rock ‘n roll-vrijbuiters die volgens het muziekblad OOR de meest opzwepende en vernieuwende band van Nederland en ver daarbuiten zijn. Dat die uitspraak niet van de lucht is, bewees de band al met spectaculaire optredens op verschillende grote podia.

“Het festival Roots in the Woods wordt al jaren zeer gewaardeerd door kinderen tussen circa 4 en 12 jaar oud. Dat gaat dit jaar ook niet anders zijn”, aldus Marco Bod, festivalmanager van Roots in the Woods. “We zetten het avondprogramma extra dik aan om ook volwassen publiek te kunnen laten genieten van de sfeer in het intiem ingerichte park en ze een unieke ervaring te bieden.”

Via de website www.rootsinthewoods.nl is een overzicht van de locaties en bijbehorend programma te vinden.