Stedendriehoek

Voedselbankactie in andere handen

APELDOORN – Met ingang van 2018 draagt GroenLinks Apeldoorn de coördinatie van de jaarlijkse voedselbankactie over aan de Voedselbank.

GroenLinks houdt al meer dan tien jaar acties voor de Voedselbank. Eerder door het inzamelen van zegels voor de boodschappenpakketacties. Vijf jaar geleden heeft Margien de Vries de actie in deze vorm – klanten bij supermarkten een boodschappenlijstje meegeven en vragen of ze wat extra’s willen kopen voor de Voedselbank – op poten gezet en jaarlijks gecoördineerd, samen met een drietal geweldige vrouwen. “De actie werd groter en groter: 25 Apeldoornse supermarkten deden mee, 200 vrijwilligers waren op een zaterdag actief en er werden 750 kratten met producten opgehaald. Prachtig om te doen.”

 

De laatste jaren deden alle raadsfracties mee door het leveren van vrijwilligers. De actie staat goed op poten, er is een bestand met deelnemende supermarkten en vrijwilligers en het is nu een prima moment om het over te dragen. De Voedselbank Apeldoorn is in de loop der jaren uitgegroeid tot een volwassen organisatie die dit zelf kan doen. Peter Vlug is een van de nieuwe coördinatoren: GroenLinks draagt de actie aan hem over. GroenLinks blijft de actie met haar kennis en ervaring ondersteunen.