Stedendriehoek

Vliegend hert landt in Kerstbomendorp

WILP – Kweker Gert Hulscher is weer gestart met de verkoop van kerstbomen in zijn ‘Kerstbomendorp’ aan Grotenhuisweg 55 in Wilp. De kerstboomkweker doet er alles aan om het zijn klanten naar de zin te maken, met niet alleen goede kwaliteit en service maar ook een stukje beleving. “We hebben dit jaar voor het eerst een landingsbaan voor de Kerstman in zijn arrenslee, die met zijn vliegend hert de kerstbomen komt brengen. Leuk voor de kinderen, maar ook voor de ouders natuurlijk om een foto te maken”, vertelt Gert die zijn creativiteit graag de ruimte geeft.

Mooie presentatie
Het is druk op het erf sinds de start van de verkoop op 20 november. Niet zo verwonderlijk, want het is een leuk uitje om bij de familie Hulscher, onder de rook van de Posterenk, een kerstboom te kopen. En niet zomaar een kerstboom…Al meer dan 42 jaar worden er kerstbomen gekweekt en met liefde behandeld. Het resultaat: bomen van topkwaliteit. Voor expert Gert is alleen de beste kwaliteit goed genoeg. “We hebben een enorme diversiteit en om het makkelijk te maken hebben we veel tijd gestoken in een goede presentatie. We zijn druk geweest met het lassen en monteren van Nordmannbomen op pin. Zoals de boom hier buiten staat is de boom ook binnen. Wij weten wat een boom nodig heeft. We geven onze klanten altijd een lijstje met tips mee zodat zij lang van hun boom kunnen genieten.”

Topkwaliteit
Als zijn klanten met een glimlach rondlopen en vertrekken, loont voor Gert zijn noeste arbeid de moeite. Het kweken van kerstbomen van topkwaliteit wordt volgens de kweker namelijk steeds moeilijker. “Het gaat écht niet vanzelf en de wisseling in het klimaat vraagt zeker de nodige inspanningen om tot een mooi resultaat te komen. Wij kopen heel bewust en secuur in via onze inkoper in Denemarken. Onze kerstbomen worden gekweekt op de juiste grond en met expertise van kundige kwekers. Wij hebben op 4 hectare grond drie soorten bomen: de Floradanica Nordmann, Fraseri en de Servische spar (Picea omorika). Ieder jaar verkoop ik meer bomen. In de eerste week komen de echte kenners en liefhebbers van volle symmetrische bomen met het predicaat ‘prime’. Dat betekent topkwaliteit en dat bereik ik door er veel tijd en zorg aan te besteden. Ik snoei en pamper ze allemaal zelf. Dat begint al in januari en dat loopt tot eind augustus. In september en oktober is er even rust en dan barst het weer los. We hebben er enorm veel zin in en de verkoop is de hele week van 8.30 tot 18.30 uur. Een pinapparaat is aanwezig.”

Voor meer informatie, telefoon 06-13029363 en website www.famhulscher.nl