Stedendriehoek

VisMaarMee start strijd om Stedendriehoekbokaal

VOORST – Op zaterdag 13 mei houdt de Stichting VisMaarMee de eerste wedstrijd om de Stedendriehoekbokaal van dit seizoen op de Voorsterklei. De activiteiten van VisMaarMee zijn gericht op mensen met een verstandelijke beperking.

De start van dit nieuwe visseizoen begint voor de organisatoren met een lang gekoesterde ‘vangst’: het TBF Fonds heeft bekend gemaakt activiteiten van de stichting te steunen met visspullen voor vijftig deelnemers. Bestuurslid Marc Berends reageerde verheugd: “Voorheen was de planning van de wedstrijden altijd afhankelijk van de mogelijkheid hengels te lenen bij Sportvisserij Nederland, nu kunnen we het plannen wanneer het voor de doelgroep het best uitkomt.”

 

De opzet en begeleiding is geheel op de doelgroep afgestemd. Belangrijk hierin is de bijdrage van de vrijwilligers. Er is één-op-één-begeleiding door visvrijwilligers en daarnaast zijn vrijwilligers uit de zorg aanwezig om een en ander te begeleiden. Voor hengels, visspullen, een goede zitplek, voer, aas en vergunningen zorgt dus VisMaarMee.

Voorzitter Pim van der Hall geeft aan ook blij te met de hengelsteunen die meegeleverd worden: “Deze steunen zijn individueel af te stellen op de deelnemers, hetgeen weer een stukje afstemming op de doelgroep verbetert. Bij de hengels krijgt onze stichting ook foedralen en schepnetten. Met recht kan gezegd worden dat de vissende deelnemers goed worden uitgerust!”

 

De in 2012 opgerichte stichting VisMaarMee is er telkens weer trots op deelnemers en vrijwilligers uit de wijde omgeving van de stedendriehoek te kunnen motiveren voor een leuke middag aan de waterkant. Van der Hall: “De beproefde aanpak zet plezier voorop en geeft de doelgroep op een verzorgde en veilige manier de kans mee te doen aan deze buitenactiviteit. Plezier aan de waterkant is het belangrijkste doel en natuurlijk hopen we ook op een goede vangst. Naast deelnemers worden ook vrijwilligers gevraagd zich aan te melden. De opgedane ervaring leert dat de hulp wordt beloond met enthousiasme van de deelnemers.

Deelname is gratis en mogelijk door de sponsoren die de Stichting VisMaarMee ondersteunen.” 

 

De wedstrijd duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Deelnemers dienen om 13.30 uur aanwezig te zijn voor de loting van de visplekken en om 16.30 uur, na de prijsuitreiking, kunnen de vissers weer opgehaald worden. Het terrein waar gevist wordt is ter hoogte van de Voorsterklei 5-7; borden geven de richting en het parkeerterrein aan. Inschrijven van deelnemers en vrijwilligers kan via de website www.vismaarmee.nl