Stedendriehoek

Virtuele rondleiding op herenboerderij

LOENEN – De herenboerderij Groote Modderkolk in Loenen ligt er prachtig bij en is klaar voor de groei en bloei van de eerste geplante groenten. De eerste bloesem in de onlangs geplante boomgaard ziet er veelbelovend uit. Ook de koeien gaan van de warme potstal weer de wei in. Boerin Marleen gaat iedere dag fluitend naar haar werk en veel leden ondersteunen haar tijdens de voorjaarsactiviteiten, met bijvoorbeeld het poten of inzaaien van groenten.

“De coronamaatregelen vragen wat meer creativiteit, maar gelukkig kunnen de activiteiten gewoon doorgaan. De natuur staat immers ook niet stil. Veel leden zijn nu thuis en hebben meer tijd voor helpen en klussen. Op de plantmachine zit je met zijn tweeën dicht naast elkaar. Daarom wordt deze activiteit alleen gedaan door leden uit hetzelfde gezin. Bij het klussen op de boerderij werken we in kleine groepjes en houden we anderhalve meter afstand. Voor het ophalen van de groenten en eieren is een eenrichting ‘coronaparcourtje’ georganiseerd en een verdeling van de ophaaltijd”, vertelt Marleen enthousiast.

“Commissies en bestuur overleggen met apps, zoom en telefoon en dat gaat goed. De maandelijkse rondleidingen op de boerderij voor nieuwe leden kunnen helaas niet doorgaan. Daarom organiseren we nu online rondleidingen in de vorm van een webinar. De eerste twee online informatiebijeenkomsten waren een succes en wordt vanaf nu iedere twee weken herhaald. In deze bijzondere periode worden we ons extra bewust van de kwetsbaarheid van onze gezondheid en de kwaliteit van onze leefomgeving. Ben je geïnteresseerd in gezonde voeding van dichtbij? Loop dan, coronaproof, met ons mee in de online rondleiding op de woensdagen 13 en 27 mei om 20.00 uur.”
Meer informatie is te vinden op grootemodderkolk.herenboeren.nl/webinar/