Stedendriehoek

Vinyl, muziek en gezelligheid

APELDOORN – Op maandag 6 juni, tweede pinksterdag, vindt de tweede editie van de Langste Platenmarkt plaats. Tijdens de Langste Platenmarkt worden van 10.00 tot 17.00 uur unieke platen, singletjes, platenspelers en aanverwante artikelen door de hele binnenstad aangeboden. Langs de route en op de diverse (horeca)pleinen zijn verschillende artiesten actief om het evenement nog gezelliger te maken.

Bezoekers van de Langste Platenmarkt kunnen een lange slinger van kramen verwachten door de binnenstad. De route van de kramen start op het Leienplein, loopt via de Nieuwstraat naar het Caterplein en vanaf het Caterplein via de Hoofdstraat naar het Raadhuisplein. Er komen standhouders uit België, Duitsland en zelfs uit Engeland. Voor de echte vinylliefhebbers is er genoeg aanbod om de platencollectie uit te breiden.

Enorme opmars van vinyl

Er komen prachtige straatartiesten, zoals bijvoorbeeld de Kiddy Ride Police Patrol of Radio Barkas, een mobiele DJ, natuurlijk met platenspelers.

Muziekliefhebbers kunnen zo een aantal leuke uren in de binnenstad van Apeldoorn doorbrengen. Er worden bezoekers uit het hele land verwacht. Het is ook de bedoeling van de organisatie dat het niet bij deze editie blijft.

Vinyl maakt de laatste jaren weer een enorme opmars door. Na de ware hausse rond de cd en het (illegaal) downloaden van muziek en het streamen via Spotify, halen steeds meer mensen de platenspeler weer van zolder. Zij verlangen terug naar de tijd van voor midden jaren tachtig, toen de cd opkwam en de schitterende platenhoezen in de vergetelheid raakten. De mensen willen weer een hoes in handen hebben, want je platencollectie, dat ben jij.