Stedendriehoek

Vintage vloerkleden zijn in opmars!

Vintage, retro, nostalgie… men kan diverse namen geven aan een vintage vloerkleed. Wij weten in iedere geval: vintage vloerkleden winnen aan populariteit. Maar wat is vintage precies en waarom is deze stijl van vloerkleden dan zo geliefd? In dit artikel kom je meer te weten over het toch zo bijzondere decoratieve element in huis: het vintage vloerkleed.

Wat is precies een vintage vloerkleed?
Je herkent een vintage vloerkleed aan diverse kenmerken. Het heeft een verweerde look, alsof het al jaren in je interieur ligt. De kleuren zijn zacht, of je krijgt op zijn minst de indruk dat de kleuren ooit fel zijn geweest. Het is alsof vintage vloerkleden al heel wat uurtjes zon hebben doorstaan. Dat maakt juist de charme van dit type van vloerkleden. Als je een kamer binnenkomt en je ziet een vintage vloerkleed, dan weet je niet goed of het nu een nieuw exemplaar is ofwel of het uit oma’s huis komt. Het zit in elk geval boordevol karakter.

Een vintage vloerkleed voor elk interieur
We zagen het vintage vloerkleed eerst opduiken in de industriële woninginrichting. In deze stijl werden er oorspronkelijk heel wat recuperatiemeubelen en -accessoires gebruikt. Maar omdat deze stijl zo populair werd, raakten de oude accessoires uitgeput en gingen producenten nieuwe interieurstukken ontwerpen op basis van oude modellen. Het vintage vloerkleed is hiervan een uitstekend voorbeeld. Langzaam hebben vintage vloerkleden ook andere stijlen veroverd. Neem nu bijvoorbeeld de strakke moderne stijl met veel witte muren en witte plafonds. Een vintage vloerkleed brengt in deze stijl een grote dosis kleur, zonder echter te overdrijven. Vintage vloerkleden creëren hier subtiele contrasten en zijn hier echte blikvangers. Een andere stijl waar vintage vloerkleden zich perfect op hun plek voelen is de landelijke stijl. In deze stijl wordt er gezocht naar rust en gezelligheid. Vintage vloerkleden zijn hiervoor perfect geschikt. En wat denk je van de barok stijl? Een woning in barok is tegenwoordig niet meer ouderwets. Meestal worden barok woningen nu voorzien van alle moderne comfort, waarbij de authenticiteit toch wordt behouden. Een vloerkleed met vintage allure is hier gewoon onmisbaar. In de New York Style brengt een vloerkleed met vintage karakter een chique toets in je woning. Een vrij nieuwe woontrend is de Bohemian style. Deze stijl bestaat uit een samenraapsel van objecten uit heel de wereld. Het resultaat is een kleurrijk geheel. Vintage vloerkleden passen hier perfect in, en vooral als je de Perzische stijl kiest.

Vraag advies en creëer je eigen stijl met een vintage vloerkleed
Als je van plan bent om een vloerkleed in vintage stijl te kopen, vraag dan gerust raad aan de verkoper. Zij geven je graag styling advies. Laat je eigen ideeën en inspiratie de vrije loop en kies samen met de verkoper hét perfecte vintage vloerkleed!