Stedendriehoek

Vind de beste match tussen een bankrekening en boekhoudsoftware

Wanneer jij voor jezelf begint, moet je allerlei zaken regelen. Zo doe je er bijvoorbeeld goed aan een zakelijke bankrekening te openen. Dit is niet verplicht, maar veel banken willen niet dat jij zakelijke betalingen ontvangt op een privérekening. Wil je een zakelijke rekening openen? Kies er dan bij voorkeur eentje die je kunt koppelen met boekhoudprogramma’s. Veel beginnende ondernemers hebben alleen geen idee hoe zij de beste match tussen een bankrekening en boekhoudsoftware vinden. Hierdoor wordt regelmatig een verkeerde keuze gemaakt. Om dit te voorkomen, helpen wij je in deze tekst om de juiste keuze te maken.

Het nut van een koppeling
Als startend ondernemer zie jij mogelijk niet direct in wat het nut is van een koppeling tussen jouw zakelijke bankrekening en een boekhoudprogramma. Je moet weten dat het jou flink wat tijdwinst oplevert. Waarom? Omdat je alles niet langer handmatig hoeft in te voeren. Wanneer je jouw zakelijke rekening koppelt aan een boekhoudprogramma, worden transacties automatisch geregistreerd. Daarnaast kun je factureren met behulp van de meeste boekhoudsoftware. Kies je voor zo’n boekhoudprogramma? Dan koppelt het programma transacties automatisch aan de bijbehorende facturen. Jij bespaart dus flink wat tijd wanneer je jouw zakelijke rekening koppelt aan een boekhoudprogramma.

Waar kies je voor?
Als ondernemer kun je bij verschillende partijen een zakelijke rekening openen. Zo kun jij je bijvoorbeeld tot één van de grote banken binnen Nederland richten. Daarnaast zijn er talloze online banken waarbij jij een zakelijke rekening kunt openen. Voor boekhoudprogramma’s heb je eveneens talloze opties. Omdat het aanbod zo groot is, vind jij het mogelijk lastig om de knoop door te hakken. Sommige startende ondernemers kiezen lukraak een zakelijke rekening en een boekhoudprogramma uit. Dit raden wij jou niet aan. Nee, maak altijd eerst een vergelijking. Kijk vooral goed of je de zakelijke rekening kunt koppelen aan het boekhoudprogramma. Is dit niet het geval? Dan moet je vrijwel alles handmatig invoeren en kost het bijhouden van jouw administratie je veel tijd.