Stedendriehoek

Vijf keer per week actualiteitenprogramma bij RTV Apeldoorn

APELDOORN – De laatste nieuwtjes en actualiteiten hoor je elke dag bij RTV Apeldoorn in het radioprogramma de Matinee. Met verschillende presentatoren, elk kwartier een interview en fijne muziek. Wat maakt de Matinee nou zo’n leuk programma? Dat vertellen twee van de presentatrices: Tineke Jeltsema en Hieke Goos.

Tineke: “We presenteren het programma met meerdere presentatoren, iedere dag weer een andere stem. Zo hebben we ook nog Leny Looden, Ellen Zoontjes, Lidia Olsthoorn en vaste vervanger Onno van der Kroft. De redactie heeft als ik in de studio kom de onderwerpen al geregeld, zodat de geïnterviewden telefonisch aan het woord komen of in de studio aanwezig zijn. Ook vul ik soms zelf onderwerpen in omdat ik mensen tegenkom of over ze heb gehoord.”

Ze vervolgt: “Er zijn altijd veel interessante interviews. Zo hadden we tot kort geleden een tweewekelijks boekverslag van Casper Schaaf, bedrijfsleider van boekhandel Broekhuis. Een bijzonder staaltje van technische opnamekunst in de studio vond ik de midwinterhoornblazer die zijn kunsten in de studio liet horen. En de deelnemers aan de Veluwse Avondmarkt in Beekbergen die enthousiast in de studio over hun traditionele hobby’s komen vertellen in juli en augustus, zoals het ‘zeisharen’ en de ‘wasdag’, dat is ook altijd een feestje.”

Hieke weet nog goed dat ze vorig jaar Aristakes Yessayan uit Amersfoort in de studio te gast had, professioneel pianist, zanger en componist. “Ruim 45 jaar lang timmert hij aan de weg in binnen- en buitenland. Aris had mij persoonlijk benaderd met de vraag of hij een keer bij ons iets mocht komen vertellen. Vergezeld van zijn elektrische piano heeft hij vervolgens bijna een uur lang verteld over zijn passie en live gespeeld en gezongen. Het klonk als een klok, iedereen was supertevreden! Vervolgens heeft hij de geluidsopname van de uitzending van ons toegestuurd gekregen en was hij razend enthousiast. Hij heeft dan ook niet nagelaten RTV Apeldoorn wijd en zijd te noemen en te roemen. Kijk, en dát maakt mij ook superblij. We mogen trots zijn op onze omroep en het met elkaar wat meer tentoon spreiden.’’

De Matinee is elke werkdag te beluisteren van 14.00 tot 16.00 uur via rtv-apeldoorn.nl of DAB+ kanaal 6D.

Foto:

Hieke Goos, Lidia Olsthoorn, Leny Looden (achterste rij). Tineke Jeltsema en Ellen Zoontjes (voorste rij, zittend).