Stedendriehoek

Vier de paasdagen lekker en verantwoord met glutenvrije producten

Op zondag 12 april en maandag 13 april is het Pasen. Vanwege de coronacrisis mogen we de deur helaas niet uit. Maar evengoed zijn deze feestdagen het moment bij uitstek om samen met het hele gezin te genieten van allerlei lekkernijen. Door de tafel te dekken voor een feestelijk paasontbijt of een royale paasbrunch, maakt u het thuis heel gezellig. Dat kan natuurlijk ook met een smaakvol paasdiner. Misschien zijn er gezinsleden met coeliakie of glutenintolerantie. U hoeft zich geen zorgen te maken of u hun wel genoeg lekkers kunt voorschotelen. Want u vindt online een breed en gevarieerd assortiment glutenvrije artikelen. Het is dus heel gemakkelijk om uw glutenvrije boodschappen voor de paasdagen alvast in te slaan.

Wat is coeliakie?
Gluten zorgen voor de luchtige structuur in bijvoorbeeld brood en zijn een onderdeel van het eiwit in onder andere gerst, spelt, tarwe en rogge. Bloem, meel en ook moutmeel van deze granen bevatten gluten. Ook veel andere levensmiddelen bevatten gluten zoals: paneermeel, koekjes, pasta’s, couscous, snoep, sauzen, soepen, bindmiddelen, kant-en-klaar maaltijden en snacks. Mensen die gluten niet kunnen verdragen, hebben coeliakie. Deze aandoening brengt bij patiënten die voeding met gluten nuttigen, beschadigingen aan het slijmvlies van de dunne darm teweeg. Hierdoor vermindert de werking van die darm en kan het lichaam belangrijke voedingsstoffen niet goed opnemen. Met onder meer buikpijn, ernstige vermoeidheid en gewichtsverlies tot gevolg. Mensen met coeliakie moeten glutenvrij eten. Gelukkig hoeft dit tegenwoordig niet meer te betekenen dat zij veel moeten laten staan. En ook tijdens feestdagen zoals Pasen zijn er veel lekkere glutenvrije kant-en-klaar-producten en ingrediënten om mee te koken!

Glutenvrij paasontbijt
Natuurlijk is een paasontbijt of –brunch met alles erop en eraan altijd geslaagd. In de glutenvrije webshop Glutenvrij Le Poole vindt u alle glutenvrije producten om de tafel op een verrukkelijke manier te dekken. U kunt er ook glutenvrij brood bestellen want een mand vol van smaakvolle broodjes mag natuurlijk niet ontbreken. Wilt u zelf paasbroodjes bakken? Dan vindt u onder de glutenvrije bakproducten alles wat u nodig hebt. Ook heeft Le Poole een breed assortiment houdbaar brood en glutenvrije broodjes, zoals baguettes, ciabatta en kaiserbroodjes. Deze zijn onweerstaanbaar lekker én een lust voor het oog. Maar ook voor liefhebbers van beschuit, crackers, knäckebröd en zelfs vers brood is er volop keuze. Ook is het mogelijk om  beleg te serveren op de ontbijt- en brunchtafel. Iedere zoetekauw geniet gegarandeerd van bijvoorbeeld de choco-karamel-zeezout-pasta en romige kokos-pasta.

Smaakvol paasdiner
Gaat u met het hele gezin om de tafel voor een sfeervol paasdiner? Ook dan vindt u bij Glutenvrij Le Poole volop lekkere en verantwoorde producten, bijvoorbeeld voor gerechten met een Italiaans tintje. Met de glutenvrije macaroni, spaghetti of fettuccine tovert u in een handomdraai de lekkerste pasta’s op tafel. Met de glutenvrije pizzabodems maakt u zelf uw favoriete pizza’s. Voor soepliefhebbers zijn er tal van soepen, bouillons, vermicellisoorten en kruidenmixen. Voor iedere glutenvrije maaltijd, hebben wij de producten,  Wilt u na het eten iets lekkers serveren bij de koffie? Onder de glutenvrije cake- en muffinmix en andere bakproducten vindt u alles om zelf overheerlijk glutenvrij gebak te maken. Ook kunt u uw tafelgenoten trakteren op onder meer: amandelkoekjes, Deventer Koek, bokkekoekjes en kokosmakronen zonder gluten, uit de eigen bakkerij van Le Poole. Wij wensen u alvast een gezond, vrolijk en glutenvrij paasfeest!