Stedendriehoek

Viattence bedankt samenleving voor attenties en steunbetuigingen

APELDOORN – Deze roerige en soms eenzame tijden, waarin het coronavirus een hoofdrol speelt, zijn een uitdaging – zeker ook in de ouderenzorg. Dat wordt kennelijk gezien, want de cliënten en medewerkers van alle locaties van Viattence zijn de laatste weken overladen met attenties vanuit alle hoeken van de samenleving. Daarom wil de organisatie een dankwoord uitspreken naar eenieder in de omgeving die de laatste weken op welke manier dan ook steun en medeleven heeft getoond.

Dick ten Brinke, interim-bestuurder van Viattence licht toe: “We kunnen niet uitdrukken hoezeer we alle gebaren waarderen. Variërend van een stoepkrijttekening vóór locatie Veldheem in Wezep, tot een compleet diner dat geleverd werd bij locatie Hofje Wendakker of orgelmuziek voor de bewoners van locatie De Speulbrink: we worden vervuld met warmte van ieder gebaar. Daarvoor willen we eenieder graag bedanken!”

Middenin de samenleving

Viattence hecht er grote waarde aan haar cliënten zolang mogelijk thuis te voorzien van de beste zorg. “Wanneer dat niet meer kan laten we onze cliënten in een van onze locaties wonen, bijna zoals thuis”, vertelt Ten Brinke. De locaties staan dan ook middenin de samenleving. “Dat vertaalt zich bijvoorbeeld naar het nauwe contact met buurtverenigingen, scholen en ondernemers in de omgeving.”

De attenties kwamen dan ook vanuit allerlei hoeken van de samenleving: gemeenten, kerken, scholen en kinderopvangcentra, stichtingen, particulieren, noem het maar op. “Zelfs ondernemers, die het zelf op het moment ook niet bepaald makkelijk hebben, laten zien aan ons te denken. Hartverwarmend!”, aldus Ten Brinke.

Honderden attenties

Brievenbussen puilen uit met prachtige kaarten, tekeningen en knutselwerkjes van families, naasten, of kinderen van lokale scholengemeenschappen of kinderopvangcentra. In alle locaties is bijna geen enkele lege vaas meer te vinden: alle zijn gevuld met tulpen, rozen of andere fleurige bloemen: afkomstig van particulieren, de gemeente Oldebroek of ondernemers zoals bijvoorbeeld de Orchidee in Wezep of Harold van Hunen en Sonja Wolf. Onder hen zijn er vele andere ondernemers die laten weten aan bewoners, andere cliënten en personeel van Viattence om te zien.

Cliënten en personeelsleden kunnen snoepen van gebakjes van bijvoorbeeld Lagemaat Sloopwerken uit Heerde, heerlijke worsten van Slagerij Bos uit Wezep of zelfs een compleet diner van Ribhouse Texas Epe. Het leger des Heils bracht ontbijtkoek en in Wezep kwam Willem van Hooren zingen voor cliënten op initiatief van Stichting Oranje Comité Wezep. In De Speulbrink in Vaassen was orgelmuziek te horen op initiatief van Stichting Samen voor Ouderen. Zelfs werden enkele personeelsleden verrast met een flesje wijn. Het is slechts een greep uit de hartverwarmende acties van inspanningen vanuit alle hoeken van de samenleving.

Bedankt voor deze steun in de rug!

Jacqueline van Dinten, Adviseur Raad van Bestuur bij Viattence licht toe waarom deze steunbetuigingen zo worden gewaardeerd: “Een flink aantal van onze bewoners, hun naasten en onze medewerkers worden op dit moment geconfronteerd met de effecten van het coronavirus. Dat vraagt veel! Zo kunnen onze bewoners geen bezoek ontvangen van hun naasten. Ook moeten we een flink beroep doen op onze medewerkers: langere diensten, extra diensten, en dat terwijl je misschien zelf bang bent besmet te raken. Want we zien immers cliënten of collega’s kampen met het Coronavirus. De aandacht, warmte en betrokkenheid die getoond wordt, geeft een extra steuntje in de rug. Daarvoor kunnen we niets anders zeggen dan: dank je wel!”