Stedendriehoek

Vervoersdienst Mobuur weer opgestart in Apeldoorn

Mobuur rijdt sinds vorige week weer haar eerste klanten na een maandenlange stop als gevolg van het coronavirus. Voorzitter Marjolein Tillema: “Wat zijn we blij dat we weer kunnen rijden, we hebben onze klanten en vrijwilligers erg gemist. De tijdelijke stop ging ons erg aan het hart. Ons doel is juist de vrijheid en de mobiliteit van onze wijkbewoners te vergroten.”

Mobuur gaat van start met één auto, waar er normaal drie rijden. Tillema: “Veel Mobuur-klanten en -vrijwilligers vallen onder de kwetsbare doelgroep. Daarom voelen we een dubbele verantwoordelijkheid: voor klanten én voor de vrijwilligers. De afgelopen weken hebben we goed nagedacht hoe we coronaproof kunnen rijden. Onze maatregelen hebben we vastgelegd in een protocol dat goedgekeurd is door de gemeente. Zo rijden we met mondkapjes en worden de auto’s na elke rit schoongemaakt. Tijdens de opstartperiode kunnen we goed bekijken hoe lang de maatregelen in de praktijk duren en hoe we onze service daar het beste op kunnen afstemmen.”

Duurzaam vervoer

Mobuur is een nieuwe vorm van duurzaam openbaar vervoer in Apeldoorn-Noord. Vrijwillige Mobuur-chauffeurs brengen bewoners binnen dit gebied met de elektrische auto naar de plek van bestemming. Dit maakt het voor bijvoorbeeld ouderen gemakkelijker een boodschapje te doen of een kapper of dokter te bezoeken. Een rit kost 1,50 euro. Mobuur is er voor iedereen in het werkgebied, jong en oud. Er is geen speciale toestemming van de gemeente nodig.

Meer informatie is te vinden op www.mobuur.nl en ritten kunnen gereserveerd worden via het telefoonnummer: 055-3034060.