Stedendriehoek

Versterking voor zorgteams Atlant

BEEKBERGEN – Aan de rand van Beekbergen ligt de hoofdlocatie van Atlant, een organisatie die gespecialiseerd is in ouderenzorg, dementie, Ziekte van Huntington, syndroom van Korsakov en Chronische Psychiatrische Verpleeghuiszorg. “We hebben acht locaties in de gemeente Apeldoorn, 670 bewoners en 250 deeltijdcliënten”, licht bestuurder Thijs Houtappels toe. “We zijn altijd op zoek naar enthousiaste medewerkers die de zorgteams verder komen versterken.”

Simone van Veluwen is verpleegkundige op de afdeling Passage, een instroom-, doorstroom- en observatieafdeling. In haar twintig werkzame jaren bij Atlant heeft zij al op verschillende afdelingen meegedraaid. “Ik vind het hartstikke leuk om hier te werken”, vertelt Simone met een oprechte glimlach. “Daarbij merk je aan alles dat Atlant de laatste jaren een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt.” Een van die ontwikkelingen is dat er ook buiten de kaders wordt gekeken. “Heel veel kan en mag als medewerker. Zo is er laatst een Talentenshow voor het goede doel georganiseerd samen met Zorggroep Apeldoorn en De Klup. Voor veel initiatieven wordt ruimte en financiën vrijgemaakt.”

Atlant is een kenniscentrum, waarbij scholing en kennisoverdracht heel belangrijk is. Thijs werkt de laatste 2,5 jaar als bestuurder en strijdt met hart en ziel voor de visie ‘wij geven ruimte’. Hierin wordt beschreven hoe belangrijk het is om ruimte te geven aan cliënten en medewerkers. “We willen meer kijken naar de leefwereld dan de systeemwereld. Wat vinden mensen leuk om te doen? Wat zijn hun behoeftes?”

De verpleeghuizen en de woonzorgcentra binnen Atlant bieden welzijn, zorg en behandeling in een voor de cliënt passende woonomgeving. Zowel bewoners als medewerkers en vrijwilligers worden dan ook nadrukkelijk betrokken bij nieuwbouwprojecten. “Bij Atlant proberen we de kennis van iedereen en alles echt te gebruiken. Mensen kennen elkaar en in die zin heerst er zeker geen strenge hiërarchie.”   

 “Atlant zoekt in nieuw personeel iemand die enthousiast is, bevlogen en kennis wil opdoen”, vertelt Simone. “Iemand met  teamspirit en die creatief is in oplossingen bedenken. Ik vind het fijn als mensen bereid zijn om iets extra’s te doen.” Atlant probeert de teamspirit te behouden door allerlei activiteiten buiten het werk te organiseren. “Zo hebben we vorig jaar Heel Atlant Bakt georganiseerd, met het Drakenbootfestival meegedaan en – tijdens NL Doet – Atlant Doet georganiseerd.”

De organisatie deelt graag complimenten uit en viert samen successen. “We hebben nog genoeg te verbeteren”, vindt Thijs. “Wij maken ook inschattingsfouten of kijken ergens overheen. Maar we werken elke dag keihard aan een betekenisvolle dag voor onze cliënten.” Meer weten over Atlant en over de vacatures (onder andere verzorgden IG en verpleegkundigen)? Kijk op www.atlant.nl/werkenbij.

“Als jij hart hebt voor de zorg, en als verzorgende of verpleegkundige wilt kennismaken met Atlant, kom dan naar onze Meet & Greet op woensdag 14 februari vanaf 18.00 uur. Wij staan klaar – met een hapje en een drankje – om alle vragen te beantwoorden. Men kan zich hiervoor opgeven tot uiterlijk maandag 12 februari via e-mail werken.bij@atlant.nl.”